Christian Dior

Christian Dior P/L 2012 Couture

Bill Gaytten je povodom kolekcije izjavio da je glavna zamisao bila videti umetnička dela ateljea Dior kao kroz rendgen. Haljine od providnih materijala, koji padaju u više slojeva, otkrivaju pravu kostrukciju haljine i rešavaju misteriju koja se krije ispod površine. Kolekcija evocira glamur pedesetih godina 20. veka. Haljine namenjene dnevnim varijantama su strukirane, do kolena, sa širokim obodima, dok u večernjoj kolekciji možemo videti pencil suknje u kombinaciji sa kožnim rukavicama.

Armani Privé

Armani Privé P/L2012 Couture

Menjanje zmijske košuljice i rađanje leptira iz čaure bili su inspiracija Giorgia Armanija za ovu kolekciju. Crna, zelena i siva, pojedinačno ili zajedno u jednom dezenu, iako na prvi pogled deluju pomalo mračno, zapravo odišu visokom elegancijom. Tome treba dodati kožu i svilu koje su pravi izbor za ovakve krojeve.

Christophe Josee

Christophe Josee P/L 2012 Couture

Ovom kolekcijom Christophe Josee je pokazao lepotu nežne tkanine koja pada u bogatim naborima. Ako tome dodamo jarke boje i suptilne detalje na izrazito ženstvenim modelima koji prate liniju tela, nesumnjivo je da će ova kolekcija dopasti svima koji vole nežnost.

Giambattista Valli

Giambattista Valli P/L 2012 Couture

Ovom kolekcijom Giambattista Valli kao da je želeo da predstavi abecedu visoke mode i pokaže sve što je ikada naučio u ateljeu kod čuvenog Roberta Capuccija. Savršeni krojevi kao i podjednako savršeni materijali i teksture čine ovu kolekciju nezaboravnom. A čipka, cveće i materijali koji padaju u naborima daju joj naročitu raskoš.

Valentino P/L 2012 Couture

Valentino P/L 2012 Couture

Pier Paolo Piccioli i Maria Grazia Chiuri inspiraciju su pronašli u prosvetiteljstvu 18.veka i povratku pravim vrednostima. Oni smatraju da je upravo visoka moda prava vrednost i nešto čemu treba težiti. Romantika i ženstvenost su glavne odlike ove kolekcije, a od materijala preovlađuju svila i saten. U prvom delu kolekcije dominantni su cvetni dezeni, providna tkanina, šifon i viktorijanske kragne. Drugi deo kolekcije je u znaku bele boje. Čipka, biseri i kristali u kombinaciji sa ravnim cipelama odaju utisak večne elegancije.

Alexis Mabille

Alexis Mabille P/L 2012 Couture

Mabille je u stvaranju ove kolekcije bio inspirisan fotografijom modne ikone Lise Fonssagrives na plaži, gde je njeno lice poprimilo roze boju od sunčevih zraka koji se probijaju kroz suncobran. Kolekcija se odlikuje hrabrom upotrebom jakih boja i color blockingom. Pečat kolekciji su velike ruže na glavi i lica obojena istom bojom.

Versace P/L 2012 Couture

Versace P/L 2012 Couture

Haljine ove Donatelline kolekcije su kao stvorene za fotografisanje i poziranje na crvenom tepihu. Dugačke korset haljine akcentuju i izdužuju figuru, dok im transparentna čipka daje vanvremenski izgled i dopunjuje jednostavan kroj. Kratke top haljine u jakim bojama, zatim kombinezoni nošeni sa visokim čizmama, kao i kratke haljine u zlatnim nijansama u kombinaciji sa zip-jaknama od istog materijala.

Maurizio Galante P/L 2011

Maurizio Galante P/L 2011 Couture

Prolećna kolekcija ovog dizajnera je pokazala da u dizajnu zaista ne postoje granice...

Alexandre Vauthier

Alexandre Vauthier J/Z 2011/2012 Couture

Futurističke forme u crvenoj boji ovu kolekciju čine upečatljivom.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 next prikazano: 73 - 84