Chanel

Chanel P/L 2013 Couture

Revijom su dominirali komadi od tvida i šifona, sa detaljima od šljokica i perja. Siluetu koju je sam Karl Lagerfeld nazvao „frame shoulders“ karakterišu naglašena ramena i istaknuti vrat, a u nekim slučajevima ona podseća na pravi oklop. Kolekcijom dominiraju bela i siva boja.

Giambattista Valli

Giambattista Valli P/L 2013 Couture

I duge i kratke haljine u crno-beloj kombinaciji, sa animal printovima ili svetlih boja, našle su svoje mesto na ovoj reviji. Oštri krojevi, sečeni u struku sa dodacima od tila i pojasom koji je ukrašen Luigi Scialanga mašnama spojili su fiksiranu siluetu sa pokretom.

Christian Dior

Christian Dior P/L 2013 Couture

Korset haljine bez bretela koje se od struka dramatično u naborima šire i tako čine komade asimetričnim, najjači su utisak sa Diorove revije. Uz arhitektonsku slojevitost i slaganje suknje na suknju, prsluka na korset... dizajni Rafa Simonsa najbolje se opisuju kao futuristički. Svila u pastelnim bojama, organdin u bojama duge i šifon učinili su da se na pisti oseti dah proleća.

Zuhair Murad

Zuhair Murad J/Z 2012 Couture

Ako ste se ikada zapitali kako su izgledale haljine svih princeza i kraljica iz bajki koje su vam čitali pred spavanje, pogledajte kolekciju koja je te haljine iz bajki prenela u stvarnost. Saten, čipka, vez, til, pliš, perje... Raskošni modeli intezivnih boja stvoreni za moderne princeze koje žive svoju ličnu bajku.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier J/Z 2012 Couture

Sakoi sa naglašenim reverima, mantili sa dvorednim kopčanjem, cilindar šeširi, crna koža. Za večernju varijantu nezaobilazno je krzno u izobilju, raskošne haljine, zlatna boja i upečatljivi make-up: oči naglašene crnom i jarko crvene usne.

Versace

Versace J/Z 2012 Couture

Floralni kolorit doprineo je da raskošne haljine deluju mladalački i sveže. Kratke haljine su nezaobilazne, a uparene su sa modernom verzijom rimljanki.

Christian Dior

Christian Dior J/Z 2012 Couture

Struk! Koji god komad budete izabrali ove jeseni, zlatno pravilo je da istaknete struk. Dior na to sugeriše svojom jesenjom Couture kolekcijom. Strukirani sakoi, kaputi, haljine, peplumi. Sve je podređeno liniji tela.

Armani Privé

Armani Privé J/Z 2012 Couture

Modeli bez oštrih linija, ponekad over-size. Pantalone koje ističu visoki struk ukombinovane su sa sakoima sa jednim redom ili bez kopčanja. Tokica i pismo tašne su nezaobilazni detalji, a uz večernje haljine kreator je kombinovao futurističku viziju vela.

Stephane Rolland

Stephane Rolland P/L 2012 Couture

Skulpturalne forme u beloj, crnoj, crvenoj i zelenoj boji postignute su maštovitim naborima materijala. Velike kragne, reveri, prenaglašeni bokovi, šlepovi, kao i veliki metalni ukrasi i kaiševi čine ovu kolekciju nesvakidašnjom.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 next prikazano: 61 - 72