Nakon toliko oproštajnih poruka kreatora, modela, urednika na društvenim mrežama, te dirljivim krajem na Fendi reviji kada je pušten kratak film sa Karlom, došao je dan kada je bila zakazana revija francuske kuće u kojoj je Karl proveo više od tri decenije.

Poslednja kolekcija koju je Lagerfeld uradio za Chanel bila je potpuno u znaku nemačkog dizajnera i njegovih muza koje je predvodila Penelope Cruz, kojoj je ovo bio debi na nekoj reviji.

Oskarovka i poslednja ambasadorka brenda koju je relativno skoro fotografisao upravo Karl za Chanel kampanju, pojavila se u Grand Palaisu koji je bio pretvoren u zimsko mondensko skijalište, odevena u poluduboke zimske čizme na platformu i beličastu puf suknju i pulover kog krase horizontalni karnerići.

Ipak Penelope nije bila jedina od miljenica Karla Lagerfelda.

Reviju je otvorila Cara Delevingne, britanski model koji je jedno vreme otvarao i zatvarao sve Chanel revije, za kojom su na pistu izašle Mariacarla Boscono, Soo Joo Park i Anna Ewers.   

Ali i Kaia Gerber, možda i zadnja modeling miljenica Karla Lagerfelda.

Karlove muze nisu bile samo na pisti već i u prvom redu gde smo videli Kristen Stewart, Naomi, Claudiju Schiffer, Karen Elson, Liz Wen i još mnoge manekenke i celebrity dame koje nisu samo bile ambasadorke brenda već i prijateljice velikog dizajnera.

Kolekcija?

Prepuna pepito dezena, mat kože, bajkerki, oversize sakoa  ali i vrlo modernih modela kaputa, mantila i pantalona pod znatim uticajem siluete koja je svojstvena Balenciagi i Givenchy brendu.  

Pogledajte kompletnu kolekciju u galeriji.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Kada smo pre skoro dve nedelje saznali da nas je veliki Karl Lagerfeld napustio, znali smo koliko će ova Chanel revija biti posebna, emotivna i najveći događaj ovog FW izdanja.