Sa art instalacijom na kojoj je bila postavljena poruka: "The people you love become ghosts inside of you and like this you keep them alive", Robert Montgomery i Pierpaolo poručili su zvanicama i svima nama da ljubav nije kliše, već univerzalni jezik.

Inspirisan najdivnijom emocijom, Pierpaolo je svim gostima na njihova sedišta ostavio jedan divan poklon - knjigu poezijeValentino ON LOVE, kompilaciju radova Grete Bellamacine, Mustafa the Poeta, Yrse Dailey-Ward i pomenutog Montgomerya.

(ELLE u Parizu: Zavirite na revije Diora i Jacquemusa)

Samu kolekciju obeležili su modeli sa upečatljivim grafičkim printom u jarkim bojama plave, crvene i žute koji su nastali u saradnji sa dizajnerom Junom Takashijem. Naravno, veliki deo kolekcije bio je posvećen prepoznatljivim Valentino haljinama i blago plisiranim svilenim suknjama uparenim sa trenč mantilima i duksevima sa kapuljačom. 

Must-have aksesoar?

Kupasti šeširi nalik onim koje nose monahinje, ali daleko elegantniji i sa chic vajbom.

Overview?

Kolekcija iz koje bismo nosili apsolutno svaki komad!

(ELLE u Parizu: Najzanimljiviji detalji sa revija Saint Laurenta i brenda Chloe)


Clare Waight Keller, omiljena dizajnerka vojvotkinje od Saseksa i dama iza lateks haljine koju je nosila Rachel Weisz na Oskarima, za Givenchy je predstavila jednu vrlo high-fashion kolekciju, kreiranu za aristokratiju koja je otkrila street style.

Sa temom "Zimski raj" Clare se okrenula mračnijem svetu bajkovitih prikaza, u spoju sa 90-im u želji da elegantne i stroge modele približi urbanijim i nonšalantnijim krojevima. 

Naglasak je bio na ramenima i struku, a reviju su otvorili modeli odela i kaputa s prepoznatljivim 80s i 90s vajbom, od najfinije vune. Sve je izgledalo vrlo skupoceno, moderno ali opet s daškom prošlosti, kao da je kreirano za Stellu Tennant ili Tildu Swinton.

Karo odela mahom su bila ustručena kaiševima ili torbicama oko struka koje nastavljaju svoj trijumf u domenu aksesoara, a veliki deo kolekcije bio je u znaku svilenih haljina sa apstraktnim printom koji je izgledao kao razliveni tragovi vodenih boja i tuša.  

Omiljeni komadi?

Smoking sako sa reverima na kojima cakle dijamanti ...


Pre Valentinove i Givenchy revije pažnju medija najviše je privukla najnovija kolekcija Demne Gvasalija za Balenciagu.

Poznati kreator nastavio je da reintrepetira čuvenu siluetu Cristobala Balenciage na sebi svojstven unisex meet street style način.


Njegova Parižanka je prilično androgena, okrenula masculine krojevima koji ležerno padaju niz njeno mršavo telo u mračnoj paleti.


Kao i kod Clare, u fokusu su ramena, dužina je midi a akcenti su u jarkocrvenom koloru (fenomenalan kožni mantil!), ili neon žutoj, a veliki deo kolekcije posvećen je kožnim modelima i krojevima koji nikako ne imponuju ženskom telu. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/