Plitke pantalone

Kada zakoračite u tridesete koje svakoj ženi daju jednu dozu elegancije i prefinjenosti, plitke pantalone nikako ne biste trebali da imate kao opciju za bilo koju odevnu kombinaciju. Jedino ako idete na maskenbal i glumite Britney Spears s početka karijere. Umesto njih birajte klasičan par boyfriend jeans ili cigaret pantalone dubokog struka.    

Kostim za razgovor

Svaka žena je bar jednom obukla bar jednom u životu dosadan, klasičan kostim kada je išla na neki razgovor za posao. Kostimi su čest workwear izbor na početku karijere, kada želite da ostave utisak na nadređene, a nemate blagu predstavu šta da obučete umesto dosadnog kostima.  (Pročitajte:Kako da se obučete i dobijete posao u modnom magazinu)

Cvetne cipele sa mašnicom

Ovaj girly momenat je stvarno passe u vašem životu zgodne, uspešne tridesetogodišnjakinje. Umesto nekih girly, pink cipelica birajte ravne, modere baletanke u jednoj boji koje možete da kombinujete uz bilo šta. Ili espadrile koje su opet u modi.

Debele, teksas suknje

Svaka cura je imala u svom garderoberu tokom dvadesetih (pogotovo generacije koje su se rodile sredinom 80-ih) jednu teksas košulju (za dva broja veću) i debelu, teksas suknju do kolena.  Umesto toga, birajte uzane, pencil suknje od svilenkastog teksasa. (Street style:Novi načini da nosite teksas ovog leta)

Uzana haljina u kojoj ne možete da dišete

Kultne bodycon haljine možete samo da nosite ako ste super slim građeni, a i tada imate daleko kreativnije i ženstvenije haljine. Uostalom, jedina žena koja ima više od 30, a obožava da „šeta“ ovakve modele je Kim Kardashian. To govori mnogo, zar ne?  Umesto toga, birajte seksi koktel haljine, otvorenih leđa.  

Trendi komadi koje ste jedanput obukli

U tridesetim je krajnje vreme da ovladate kupovinom. Ukratko: kupujte samo one stvari koje možete da kombinujte i koje spadaju u ključne komade. Ukoliko počastite sebe sa nekim detaljem ili bluzom koja je hit, ok. Ali nemojte da date brdo para na nekoliko trendi krpica koje nećete obući više od jednom.    

Plastičnu bižuteriju

To ne znači da treba da bacite svu bižuteriju imate kod kuće, i da potrošite dosta novca na skup nakit, ali potrudite se da imate tri kvalitetna komada nakita, bilo da je ogrlica, prsten ili minđuše.  Jednostavan i sveden nakit sjajan je dodatak bilo kom autfitu, a ne bode oči svojim nekvalitetom. (Više: 7 ključnih aksesoara za leto)

Odeću koja vam je na knap

Svi imamo kod kuće bar jedan komad u koji jedva „ulazimo“ ali smo ubeđeni da će se to promeniti nakon dijete koju počinjemo poslednjih 6 meseci. To je sve ok, ali kada napunite trideset godina, poželjno je da budete iskreni prema sebi. Ako sada ne možete da uđete u neki šorts, suknju ili haljinu, rešite se te stvari, jer najpre da više nikada i nećete moći. Umesto toga, birajte modele koji ležerno padaju niz telo.  

Kožne, masivne platforme

Veliko NE! Pronađite neki model klasičnih crnih salonki umesto da šetate platforme koje vas ubijaju, pri tom stvarajući utisak da šetate na štulama od metar.  

Helanke

Setite se Karla i njegove famozne rečenice: Helanke su komad kojim priznajete modni poraz. Ukoliko ne idete na jogu ili pilates, onda stvarno ne vidimo razlog da nosite helanke.

Mini suknja

Mini suknje ne možete da nosite na posao (bar u većini kompanija) a u svim drugim prilikama znamo koliko se osećate neprijatno. Zato birajte ženstvenu, midi suknju cvetnog ili geometrijskog printa.

Patike sa faksa (a kod nekih i srednje škole)

Razumemo vas. To vam je omiljeni par koji je sa vama prošao sve vaše ljubavne brodolome, ispite, otkaze. Ali zar ne vidite koliko su pohabane i neupotrebljive?! Umesto da vam se raspadnu u nekom trenutku na sred ulice, kupite nove, klasične nalik starkama, koje će vam dati mladalački vajb, ali i utisak da niste beskućnik sa ulice.  (Pročitajte:6 načina da nosite patike ove sezone)

Veš i čarape koje izgledaju kao da su preživele cunami

Vi ste odrasla žena. Ne postoji nijedan razlog da vas bilo kada uhvatimo u nekom pohabanom i pocepanom brusu. Častite sebe novim vešom i čarapama. Vreme je.