Koliko god skromno izgledala, košulja se dokazala kao neophodno oružje današnjih modnih poznavalaca zahvaljujući utisku koji ostavlja i udobnosti koju pruža.

Minimalan trud višestruko se vraća uz samo nekoliko trikova pomoću kojih će vam ovaj vanvremenski komad doneti bodove. Dakle, zavrnite rukave, ili ih uredno zakopčajte oko zgloba, i pogledajte šta ova dobra poznanica sve može da uradi za vas.

Zakopčati ili ne

I jedno i drugo prolazi sve dok je košulja elegantna i sveže ispeglana. Kragna zakopčana do grla je pravi par za ženstvene suknje punog kruga i midi dužinu. Za opušteni look inspirisan muškom ležernošću raskopčajte nekoliko dugmadi i tako dodajte dozu neformalnosti svečanijim komadima kojima je potrebno malo razmrdavanja. Neka to ne budu više od tri rupice, pogotovo ne u kancelariji.

Zavodljivo skrivanje

Kragna je vaš saveznik broj jedan kada neki outfit treba učiniti elegantnijim. Lepota sveže bele košulje pretvoriće casual kombinaciju u skockani look dok trepnete. Pantalone muškog kroja ili široki džemper ostavljaju iza sebe svaku asocijaciju na neuredno kada ispod njih proviruje dobro krojena košulja. Uz to, kragna i manšete u kontrastnim bojama će udahnuti novi život odeći od koje ste se već umorili.

Suprotnosti se privlače

Ako je vaš garderober poput Aladinove pećine, prepun ekstravagantnih komada, jednostavna košulja učiniće vašu odeću dugotrajnijom. Suknja sa komplikovanim vezom postaće pogodna i za dan ukoliko je spojite sa običnom pamučnom košuljom zavrnutih rukava – širi krojevi su najbolji za ovu varijantu zato što nisu pripijeni i padaju oko ruku. Čipki ćete udahnuti dečački šarm uz košulju od tankog teksasa  sa zakopčanim manšetama.

Slojevito

Za avanturiste: vaša omiljena koktel-haljina zakoračiće bez problema na svetlo dana ako je ispod nje košulja. To je zgodan način da se izbegne preterano otkrivanje, koje je najbolje ostaviti za uveče. Neka izrezi budu jednostavni (ne možete pogrešiti sa haljinom bez bretela) a košulje uske da biste postigli čistu liniju. Izbegavajte volumen u rukavima, pošto on dodaje nepotreban obim. Pufnasti krojevi su zabranjeni.

Svetlucavo

Upadljive ogrlice daju potpuno novo značenje izreci „kamen oko vrata“. Mat i sjajni materijali u oblicima poput skulptura izgledaju elegantno sakriveni ispod kragne i istovremeno daju nakitu mesta „da diše“ kako vam okovratnik ne bi delovao prenatrpano – komplikovan nakit odskače od neutralne podloge, pa je bolje da se klonite ogrlica sa mnoštvom detalja. Kao alternativu možete staviti metalne cuff narukvice na svaki zglob.

Savršen par

Izaberite svoj tip: klasičan (muškog kroja sa ponekim detaljem od čipke), kitnjast (nikada bez ogrlice) ili skriven (uvek ispod džempera ili prsluka).

Tekst: Manda Javorina