Leto, koliko god da ga volimo, donosi i pitanje Kako moje telo izgleda? S obzirom na činjenicu da tokom ovog doba nosimo minimum, minimuma, i telo nam je naviše otkriveno, bacamo se na vežbe i dijete u „5 do 12“ , ne bismo li spremni dočekali bikini, kratak šorts i lepršave, mini haljine.  

Međutim, umesto da započinjete dijetu koju ćete, budimo realni, okončati kada shvatite da se ništa ne dešava preko noći, a leto ide i ide, možete da se poslužite sledećim trikovima.

Napravite kontrast gornjeg i donjeg dela naglašavajući struk

Ovo možete da uradite na klasičan način, noseći bluzu i suknju sa podignutim strukom, ali i uz pomoć kaiša u intenzivnoj boji. Posebno je poželjno da aksesoari budu upareni sa odećom, tj. da kompletan look izgleda krajnje stilizovano.

Lepršava midi suknja

Klasična midi suknja od svile u zanimljivom printu sa faltama, može da zakamuflira obim struka i učini vas u tom predelu superslim osobom.

Top preko haljine

Top je opet u modi i što je još bolje: savršeno ide uz ostale trendove sezone, posebno kombinezone i tregere. Ukoliko obučete kratak, a široki top preko kombinezona ili kombinacije bluza-suknja, savršeno će vas „preseći“ u liniji struka, taman da izgledate mršavije „u sredini“.

Nek se struk izgubi u kroju i printu

Razigrani print na vašoj haljini A forme koja ima spušteni struk, drži oči prikovane na celo telo čineći vašu liniju oko struka ultra uzanom.

Profi kombinacija printa

Jedan print u gornjem delu + drugi na donjem = najbolja moguća optička varka koju možete svom telu „pokloniti“.  

Rajsfešlus po sredini

A haljina koja po sredini ima rajsfešlus svu pažnju vašeg sagovornika drži prikovanu na centralnom delu haljine, čineći da izgledate mršavije.

Kada ne znate šta: nabori, nabori

Predrasuda je da višak materijala, dodaje kilograme. Zanimljiv oversize džemper u paru sa voluminiranom suknjom, daje vam priliku da ostatak figure (mislimo na noge i tanak struk) izbije u prvi plan.  

Haljina tunika u nežnoj boji

Probajte da iznesete neku tunika-haljinu koja savršeno „skriva“ figuru. Ukoliko je u nekoj nežnoj, pastelnoj boji, još bolje!

Šorts sa podignutim strukom

Druga predrasuda: šortsevi ne mogu nikome ništa dobro da naglase. Laž! Ukoliko izaberete model koji vam stoji taman, uz telo i koji pada prirodno niz bokove, u paru sa svilenom bluzom koja je na “pravom“ mestu otkopčana, dobićete željeni slim efekat.

Iscepan boyfriend jeans

Iscepan jeans je ove sezone posebno u trendu, i to mahom boyfriend model koji je dosta širok i ¾ što vas odmah po difoltu čini mršavijim.

Crno, od glave do pete

Kada stvarno namate nijedno rešenje, onda je all in black kombinacija vaš najbolji prijatelj. Ništa vas ne čini mršavijim od tamne palete.

Vertikalne pruge

Za razliku od horizontalnih koje vas šire, vertikalne izdužuju figuru, čineći vas vitkijim i mršavijim. Ako vam je too much da budete od glave do pete u prugama, birajte ili bluza, ili pantalone.

Blejzer preko ramena

Ukoliko ste jači u prednjem delu, posebno rukama možete nositi blejzer ležerno prebačen preko ramena, kao Mira Duma.  

Ponekad probajte undone look

Kada kažemo undone, mislimo da košulju blago uvučete po sredini u jeans, majicu nosite tako da vam otkrije jedno rame, pantalone spustite malo ispod struka.

Ne bežite od vedrih boja i cvetnog printa

Pogotovo u vidu mini, letnjih haljina. Print i boje skreću pažnju sa vaše figure. Naravno, ako ih nosite tako da imponuju vašoj figuri.