Kada je u pitanju stil Francuskinja, mnogi su ubeđeni da postoje neki misteriozni kvaliteti koje samo pomenute dame poseduju. Ali, da li je baš tako? Šta vam prvo padne na pamet kada spomenemo stil Parižanki i ostalih stajliš dama iz Francuske? Večan, klasičan, opušten stil oblačenja?

Ono što retko kome padne na pamet jeste činjenica da su ove dame svoj famozni stil gradile više zahvaljujući „nesređivanju“ nego „doterivanju“. Upravo u želji da to potvrdimo, istražili smo pitanje šta neke od najaktuelnijih fransuskih blogerki nikada ne bi obukle.

“Francuskinju nikada nećete videti u vrtoglavo visokim štiklama. Platforme i Lady Gaga, no thanx. Držimo se najviše sedmice.” – Labériane Ponton / The Blab)

“Nikada ne bih obukla push up brus. Male grudi doživljavamo krajnje seksi, i to najviše zahvaljujući Charlotte Gainsbourg i Vanessi Paradis.” – Aurelia (Absolutely Glamorous)

“Izbegavam kreacije na kojima je upečatljivo postavljeno ime određenog brenda. Smatram da luksuz nije šta nosiš, već kako nosiš.” – Tokyobanhbao (The World of Tokyobanhbao)

“Nikada ne nosim više od tri komada nakita. Sve što je više od toga smatram da “guši” bilo koji autfit. I to se pridržavam neupadljivih, jednostavnih komada a ako baš odaberem neki statement komad, onda samo njega nosim.” – Audrey Rodgers ( Be Frassy)

“Kada nosite neki model koji je sam po sebi chic, nek vam make up bude diskretan. S druge strane, bela košulja i jeans mogu da se dopune sjajno crvenim ružem. Možda ne izgleda tako, ali mi stvarno volimo jednostavnost.” – Typhaine Augusto ( Absìnthè Spoon)

“Kada vidim neku devojku u pvc suknji koju je obukla preko jeansa, to ne mogu da shvatim. Nikada se ne bih tako obukla.” – Kenza Sadoun-el Glaoui (La Revue de Kenza)

“Nikada, ali nikada ne bih obukla helanke, i to nude boje. To mi je najgori komad koji postoji.” – Valentine Vanesse (Hello It’s Valentine)