Okrenite novi list i krenite ispočetka. Ovo doba godine je puno klišea, ali ako niste jedna od bliznakinja Olsen, nije uvek moguće da se otarasite prošlogodišnje garderobe i da počnete ispočetka. Niti bi to trebalo da uradite. Novi modni kredo je povratak klasicima. Ima nešto sportsko u tim nosivim kombinacijama, a i ova jednostavnost bez preteranog truda i malo otkrivene kože donose novi seksepil.

Prepoznajete tu zaposlenu ženu koja polako korača ka pultu za čekiranje avionske karte – negovana kosa, udoban, ali šik izgled, sa velikom torbom i bez suvišnog aksesoara. U svom koferu ima gomilu odeće koja se ne gužva, opuštene pantalone, lagane džempere i uske haljine. Žena na aerodromu je vaša nova muza.

Chloé revija bi trebalo da vam bude vodilja ove sezone. Neutralni komadi dizajnerke Clare Waight Keller nateraće vas da počnete da vadite novac iz novčanika istog momenta kada ugledate njene kreacije: ogromni pleteni džemperi koji prekrivaju kratke šortseve, vrećaste pantalone sa dubokim džepovima, opuštena jaknica i cipele sa platformom. Bottega Veneta, Max Mara i Reed Krakoff su takođe dokazali da su svetlosiva, bela i bež bile hit na modnim pistama, kao i terakota – nova boja u modnoj paleti.

Uprkos izostanku jakih boja, uzbudljivi detalji i teksture kao što su koža, čipka i svila osiguravaju da faktor glamura ostane netaknut. Možda će biti potrebno malo više vremena da se naviknete na jednostavniji pristup, ali promene su dobre koliko i sam odmor.

Priredio: Milan Đačić

Došlo je vreme prave garderobe za prave žene…