Ukoliko ste kojim slučajem poslednja dva do tri meseca proveli u pećini ili na nekom kutku zemlje koji nema WiFi, ponavljamo po 1769 put: proleće 2014 protiče u znaku ravne obuće!

Zato, kada se iskrcate na planetu koja se zove Zemlja i poželite da obujete salonke… ok, poslužiće ponekad, ali budite slobodni i ispratite ipak češće najudobniji trend ikada: spektakularne patike!

Udobnost i trend ovoga proleća su nam servirali kolekcije patika koje možemo da nosimo (i koje slavni dizajneri savetuju) u svim mogućim prilikama i u paru sa raznoraznim stilovima.

Heklana haljina, prolećni mantil i patike? Može! Boyfriend, bela košulja, Michael Kors torba i patike? Može! Pencil suknja, svilena bluza, sako i patike? O da!

Ako vas još uvek nismo uverili da patike idu sjajno uz everyday autfit, donosimo vam 6 načina kako da nosite glavni model za proleće 2014. kada je u pitanju obuća! Just watch and learn… simple as that!    

Pernille Teisbeak je uspela da iskombinuje crno-belu chic i kul haljinu sa patikama u sličnom printu i učini kompletan look krajnje efektnim, ležernim i savršenim za popodnevnu šetnju, brunch ili druženje sa drugaricama.

Nike + Neon? Ukoliko se plašite da nosite ovakav model, evo savršenog autfita koji može da vas razoruža. Bela i to lady tip haljina od pamuka i lana sa vidljivim vezom u paru sa kožnom bajkerskom jaknom ide savršeno uz sportske patike u neon, intenzivnoj boji.

Klasične crne patike možete da nosite s topom, majicom, zanimljivom jaknicom, kačketom i mini-torbom u intenzivno crvenoj boji. Samo upamtite, ovaj look za razliku od prethodnog nije baš za office. Više za city walk and hung out verziju.

Julia Sarr-Jamois nadogradila je svoje a la air max patike sa kožnom suknjom, jednostavnom crnom majicom, kul naočarama i pink kabanicom.

Još jedan predlog kako da nosite patike i everyday kombinaciju. Camille Charriere je dokazala da klasične Adidas patike idu sjajno u paru sa strukiranim odelom i animal print kaputićem.

Chiara Ferragni ne može da pogreši. Svoje snake patike je uparila s belom kombinacijom (mantil, šortc i džemper). Sjajna prolećna kombinacija.