Karirani put

Tartan šara preplavila je modne piste, zato – pravac Edinburg!

Gde odsesti: The Balmoral Hotel (www.thebalmoralhotel.com) nalazi se u centru grada, a njegova velelepna kula sa satom više od sto godina predstavlja simbol škotske prestonice.

Spakujte: Karirano! I to kariranu šaru ukrašenu sa kariranim motivom. Nikad nije dovoljno. Uživajte u trendu koji je nametnuo gospodin Lagerfeld. U kofer obavezno stavite vunene džempere, čarape i gumene čizme.

Šta raditi tamo? Nema dileme, pićete viski! Bukirajte viski turu na adresi www.scotchwhiskyexperience.co.uk, u ponudi su srebrni, zlatni i platinasti paket. Probajte najjači.

Minimalizam odmora

Već dugo na stranicama posvećenim trendovima objavljujemo sjajne modele u duhu minimalizma. Zašto ne biste posetili Antverpen, odatle potiču Martin Margiela i Dries Van Noten?

Šta spakovati? Ključna reč je minimalno! Dovoljni će vam biti predimenzionirani kaput, majica farmerke i jednostavna torba.

Gde odsesti: Antverpen je definicija reči cool. Zato zaboravite uobičajen smeštaj i bukirajte mesto u pop-up hotelu Sleeping Around (www.sleepingaround.eu). Sobe su zapravo luksuzno opremljeni kontejneri koji se koriste u za prenošenje stvari na brodovima. Kakav koncept!

Über Kul? Apsolutno. To je jedini komentar na koncept butik RA (www.ra13.be) koji na dva sprata nudi knjige, modne komade, hranu, a tu je i izložbeni prostor.

Trend hodočašće

Istanbul predstavlja savršen spoj istoka i zapada. Čak i letimičan pogled na modne piste kaže da je upravo to smer u kome se kreću najbolji kreatori.

Šta spakovati: Zamislite trendove sa ulica Pariza i Njujorka u tradicionalnom turskom okruženju. Ovo je pravo mesto da ponesete komade sa svetlucavim detaljima i vezom. Crvena i zlatna boja uz detalje u religioznom stilu su must have.

Gde odsesti: Otkrijte maleni hotel Empress Zoe (www.emzoe.com), nalazi se u zavučenoj uličici punoj zelenila u sred istorijskog centra. Iz soba se pruža predivan pogled na Aja Sofiju.

Šta piti? Satsuma Dream, kombinaciju vodke i Satsuma sirupa. Ovaj koktel ćete naći u baru 360 (www.360istanbul.com) sa čije se velike terase na krovu pruža fantastičan pogled na grad.

Magija svetlosti

Od početka sezone divimo se savršenim bundama, a imamo i odličan izgovor za investiranje u jednu. Island!

Šta spakovati: neće vam biti dovoljna samo jedna bunda, temepratura se spušta ispod nule. Džemperi i postavljena kapa su neophodni.

Gde odsesti: Isprobajte šta nudi hotel 101 (www.101hotel.is). Prostor je nekada služio kao sedište socialdemokratske partije, bivša kancelarija iz 1930. godine sad je dizajnirano utočište za turiste. Tu su predmeti sa potpisima Eero Saariena i Phillipe Starcka. Savršen dizajn miks.

Šta tamo raditi: nemojte propustiti da vidite prirodnu lagunu Blue Lagoon (www.bluelagoon.com). Voda je toliko plava da ćete pomisliti da je prošla kroz neki Instagram filter.

Tekst: Jelena Karakaš