Čuveni trenč je proslavio njegov matični tvorac, britanski brend Burberry.

Klasičan trenč u camel boji odavno je dobio zahvaljujući vizionaru pomenute kuće Christopheru Bailey pregršt trendi varijacija koje poznate fashioniste nose dok ih horda fotografa prati i zumira.  

Bailey je uspeo da osavremeni i osveži klasičnu formu uz pomoć kože, čipke, pvc-a, lateksa i drugih materijala.

U želji da oda svojevrsnu počast svom najpoznatijem modelu, Burberry je pre neku godinu pokrenuo projekat “Art of trench“ koji je posvećen trenču. Upravo na ovoj stranici je moguće pronaći inspiraciju za ultimate trenč look, a mi smo samo za vas selektovali osam načina na koje možete da nosite ovaj večni aksesoar za prelazni period:

Minimal-klasičan-britanski stil

Ovaj look najviše voli da nosi britanska IT cura Alexa Chung. Klasičan trenč u camel, bež boji u kombinaciji s odećom koja je u svim nijansama netralnih: crne, sive ili braon, dok od propartnih komada najbolje je da se držite basic kreacija: majica, slim, skinny pantalone ili suknja, plus baletanke ili starke.

Rock 'n' Roll look

Klasičan trenč je pre neku sezonu dobio pravi rock makeover kada ga je Bailey osvežio s kožnim rukavima pa je model dobio sporty notu koja vas odmah zove da je iskombinujete sa bajkerskim čizmama, crnim kožnim pantalonama i grunge majicom. Kate Lanphear, style direktorku američkog Elle magazina često ćete primetiti u ovom izdanju.

Uptown, seksi girl

Njujorčanke i ostale stajliš devojke obožavaju često da kao jedan od propratnih akseosara u svojoj poslovnoj kombinaciji prošetaju klasičan trenč u paru s crnom haljinom, dobrom torbom, salonkam i XXL naočarama, plus vrlo “neurednom” kosom i minimalnom šminkom. Ovaj miks često rezultira u više neko seksi look.

Futuristički look

Trenč od lakovane kože je prošle sezone bio hit, i još uvek je. Od Miroslave Dume do Poppy Delevingne, ova vrsta trenča se sjajno kombinuje uz jednostavnu belu košulju, pensil suknju ili cigaret pantalone.

Hipsterski kul

Miks trenča i parke rezultirao je u vrlo kul, ležeran trenč zelene boji koji vašem autfitu pruža uniformisani prizvuk. Iskombinujte ga uz statement komad nakita, veliku kompaktnu torbu i duboke, gumene čizme. Instant cool.  

Boja je ključ autfita

Ukoliko već posedujete klasičan trenč, možda je došlo krajnje vreme da investirate u upečatljiviji, drugačiji trenč koji je u nekoj življoj, jarkoj boji. Npr, crvenoj ili fuksija boji. Ovakav trenč vam pruža priliku da budete kreativni i igrate se s bojama, proporcijama.

Tekstura- haljina

Trenč u zanimljivoj teksturi: čipki ili koži može da se nosi poput haljine. Tada izgleda romantično, ženstveno, mladoliko.