Christian Dior
Soft modernity ili u prevodu, meka modernost, tema je kolekcije, koja uz muške krojeve koji odišu baletskom ženstvenošću sadrži i jakne od kombinovanih grubih materijala i kože, svilene dugačke suknje i kratke pantalone. Prosudite sami da li je podeljena javnost samo previše očekivala ili Gaytten ipak ne može da dostigne Gallianovu kreativnost.

Lanvin
Dok Alber Elbaz još jednom potvrđuje status kralja jednostavnosti i ženstvenosti kolekcija nam nudi komade koji predstavljaju široki asortiman haljina duginih boja, zatim onih koje pomalo unose karnevalsku groznicu do prefinjenih dijamantskih detalja. Ipak i pored sve svoje veselosti, kolekcija krije izvesnu dozu oštrine i ozbiljnosti.

Vivienne Westwood
Kolekcija sa klasičnim Vivene Westwood potpisom uz mnogoštvo korseta i haljina koje ovog puta karakterišu ugaone konstrukcije najviše nakrivljene na ramenima. Inspirisana 17. vekom Vivien je kombinovala karirane jakne i šortseve u kombinaciji sa ludim čarapama i platformama iz doba čuvenih Spice Girls.

Jean Paul Gaultier
Pank kolekcija sa jakim stavom uz mnogo kože i još više jakni, oversize blejzera i bluza još jednom je definisala čuvenog dizajnera. Međutim, ogromno krzno u raznim nijansama daje kolekciji pomalo neuredan, ali veoma moderan izgled nakon neprospavane gradske noći.

Celine
Kuća koja nam je godinama ulivala modno poverenje na koje smo se uvek oslanjali i sada ga je opravdala. Nosiva i moderna kolekcija obilovala je pink color-blockingom, kao i električno plavom bojom. Opušteni kaiševi, iPad torbice, oversize kaputi obeležili su ovu ultra modernu kolekciju koja obiluje jedinstvenom i zadivljujućom paletom boja.

Hermes
Kolekcija koja je proizvod nekoliko ideja. Opuštaljuća pomisao na putovanja definisala je prvi deo kolekcije. Kašmirski pončo, haljine, fedore i zeleni kaputi oštrih muških krojeva otkrili su inspiraciju gaučosima. Ipak, i oversize halijne i muški krojevi protkani su  ženstvenošću.

John Galliano
Kontroverzni kreator prikazao je kolekciju kojom su domirale Petar Pan boje, teatralni kostimi, ptičiji šeširi sa gnezdima uz, kao i uvek, mnogo detalja. I ovoga puta u pomalo mračnom ambijentu kreator je dokazao da je njegova zamisao žene uvek pomalo kitnjasta.

Givenchy
Ricardo Tisci je perfekcionista kada je kroj u pitanju, što je najbolje u ovoj kolekciji prikazao jaknama. Odeća kombinuje površinsku zlokobnost i bajkovite ivice. Haljine iznad kolena, u krv crvenim bojama sa dramatičnim šalovima oko vrata nekim modnim kritičarima deluju pomalo vampirski.