Ono što se u Americi popularno zove ''flip-flop'' obuća, kod nas su vrlo skromno ''japanke''. Papuče koje nosimo kada temperatura premaši 30 stepeni, i to uglavnom za plažu ili šetnju po komšiluku, sada su glavni trend sezone i nose se svuda.

Da, svuda - i u grad, i na posao, i za važan događaj. Jedina je razlika u tome što njihovo rekreirano izdanje dolazi u modernijoj verziji - u vidu džombastih japanki. Džombaste sandale i mokasine bile su must-have u prethodnih godinu dana, te ne čudi što glomazan đon nastavlja da egzistira u modnom svetu.

Opsesiju je započeo brend The Row sa svojim Ginza modelom japanki, a nadovezali su se Jacquemus, Charles & Keith, Kenzo, te Miu Miu i Prada sa možda najlepšim verzijama kožnih japanki koje izgledaju da su kreirane za lutke. Naravno, minimalnoj estetici japanki i njihovom vajbu devedesetih nisu odoleli ni high street brendovi Zara i Mango, tako da znate gde možete da ih pronađete ukoliko vam se dopadaju.

Sezona golih članaka počinje, te nemate još mnogo vremena za razmišljanje. Uparite ih sa efektnim pantalonama ili lepršavom haljinom, i krenite u svoj casual đir po gradu. Osim što ćete izgledati stylish, osećaćete rasterećujuću udobnost.

Donosimo vam kako najpopularniji model obuće za leto 2021. nose influenserke. Pa i ne izgleda tako loše, zar ne?

Priredila: Tara Đukić