Mnogi od nas su bili značajno razočarani kada je vodeći institut za trendove u svetu boja - Pantone, proglasio klasičnu plavu bojom 2020.

Kako u svetu mode, tako i svetu dekora i enterijera.

Prilično neznimljiv izbor - čini se makar na prvu loptu.

Međutim, ispostavilo se da većina zapravo uopšte nije ni sigurna šta podrazumeva klasično plava boja, to jest koji ton plave je u pitanju.

Kada smo tokom Nedelje mode videli modele za jesen-zimu 2020/2021. koji su prošetali duž pusti u Milanu, Njujorku, Parizu i Londonu, shvatili smo da zaista grešimo.

5 kombinacija koje možete da kupite sada i nosite godinama!

Plava boja uopšte nije dosadna.

A, ono čime su se vodeli lideri Pantone centra, jeste ono čemu modna scena generalno pokušava da se približi, a to je smanjenju konzumacije brze mode i okretanju ka bezvremenom i klasičnom.

Otuda klasično plava kao boja godine, ali i boja bademovog mleka (topla bela), te samba crvena ili duboko crvena.

Ovo su tonovi u koje je lako inkorporirati ostale, naime ovo su vodeći bazni tonovi na Pantone listi za 2020/2021.

Mi vam pak predstavaljmo pet vodećih boja koje su već uveliko postale deo high-street kolekcija, a koje će u isto vreme svojim tonom učiniti više za vas i od samog kroja.

U trendu: Lady Di 1990-ih kao modna inspiracija za 2020-e

To je pored klasično plave, koja se odlično kombinuje sa crnom i belom, manadarin crvena (svetao i topao ton crvene nijanse) rezervisan za one koji žele instant da podignu izgled - provokativno je druga reč, koja najbolje opisuje ovu nijasu crvene.

Sledeća boja na spisku nije ništa manje dominantna - u pitanju je srebrna ili metalik nijansa. Koliko je ova boja upečatljiva možda najbolje govori model koji je zatvorio Versace reviju za aktuelnu sezonu, a koji je ponela (naravno) Kendall Janner - možete ga videti u našoj galeriji.

Poslednej dve, ali ništa manje važne nijanse jesu topla narandžasta sa nešto svetlijim žutim podtonom, koji sa sobom nosi pravo letnje uzbuđenje - isto to učiniće i vašem stajlingu, a tu je i svetlo roze ili tačnije "prašnjavo" roze, toliko neutralna i u isto vreme lepa, da je možete nositi i kao klasičan ton i kombinovati sa skoro većinom ostalih boja iz palete, bez ikakvih problema.

Pročitajte još:

U šoping pre svih ostalih: 4 vodeća trenda farmerica za sezonu jesen/zima 2020.

Najbolje od svega jeste to što je svaka od ovih nijasi upečatljiva sama za sebe, te vam je u aktuelnoj sezoni dovoljan samo jedan komad koji će diktirati tempo trendovima u vašem garderoberu.