Kada pogledate unazad i generalno kompletnu vrtešku trendova, vrlo lako mogu da se uvidte ponavljanja, koja se dešavaju iznova i iznova i ne, neće nikada stati.

U nešto drugačijoj formi, sa tek primetnim izmenama ili onim drastičnijim, ali određen model, kroj, forma, pa čak i dezen mogu da se teleportuju brzinom svetlosti iz 60-ih i 70-ih na ulice fashion metropla u 21. veku.

I što je najbolje, da izgledaju: jako, jako, jako dobro.

Upravo je to slučaj sa ovim modelima koje su prethodne godine prvo prošetali mikro-influnesri, a onda su to postali trendovi sa velikim T.

Komadi na ovoj listi sada su već uveliko preplavili Instagram, koji se i te kako smatra važnom, ako ne i najznačajnijom relevantnom modnom smernicom u ovom momentu.

Sunčane naočare okruglih stakala oversized forme (modeli kakvi su se nosili pre pola veka) opet su u fokusu. Zatim jedan zanimljiv način na koji se outfit podiže u sekundi - džemper kojim ste se ogrnuli (poput bake, ali po svoj prilici i poput stilski osvešćene osobe).

Idemo dalje, marame na glavi. I to ne one koje se nose kao detalj u vidu traka, već one svilene  sa bogatim printom, koje nosite vezane oko glave.

Džempera na raskopčavanje ili kardigan u mini formi, ali i dalje džemper - model koji je trenutno toliko popularan da smo zaboravili kako kako je u pitanju stilizacija inspirisana našim bakama.

Male tašnice sa velikim ručkama možda su trenutno najaktulenija asocijacija na kraljicu Elizabeth, ali ukoliko pogledate stare fotografije svojih baka, videćete da su i one nosile iste takve, a ukoliko imate sreće, pronaći ćete ih i u njihovom ormanu.