Haljina je uvek idealno rešenje za svaku priliku, pogotovo one događaje koji zahtevaju nešto elegantniji dress code. Ne morate da razmišljate o uparivanju, umesto tri komada ili dva, jednim rešavate sve i to često na mnogo efektniji način.

Na prvom mestu tu je naravno večiti klasik, mala crna haljina - komad koji je jednostavno nezamenjiv, jer je savršen za sve prilike.

Klasični komadi haljina nešto su što bi svaka ljubteljka mode trebalo da poseduje, jer su u pitanju bezvremeni trendovi koji se lako kombinuju sa modernim aksesoarima.

Naposletku, haljina kao odevni komad oduvek je bila oličenje lady like stila.

1. Formalna haljina

U pitanju je model koji možete da reciklirate i po nekoliko puta, ukoliko napravite pravi izbor aksesoara i propratnih komada. Ovu haljinu obući ćete u svim onim malo svečanijim prilikama, na devojačkim večerima, venčanjima, poslovnim proslavama. Krucijalno je da komad odgovara vašoj figuri i da laskavo ističe vaše dobre strane, kao i da se u ovom modelu dobro osećate. Potom da odgovara vašoj puti, a poželjno bi bilo da u pitanju bude jednobojna haljina.

2. Haljina za svaki dan

Dezenirana, na preklop, na bretele sa jednobojnom majicom ispod ili jednostavno vaša omiljena basic haljinica koja ide uz sve: čizme, patike, japanke. Uvek najbolji izbor kada ne znate šta a obučete ili vam iskrsne iznenadan poziv za bioskop ili kafu u gradu.

3. Poslovna haljina

Nije neophodno da posedujete posao koji od vas zahetva uniformisanost bilo koje vrste, ali zna se na šta se misli kada je u pitanju poslovna haljina. Ona mahom prati liniiju tela, ima krajnje jednostavan dezen ili ga ni nema, dolazi u neutralnom koloritu, teget, sive, tamno zelene ili crne boje. Odlična je za sastanke posle posla, kao i za poslovne intervjue, a može izgledati sjajno kakko u kombianciji sa blejzerom, tako i u kombu sa jeansom i patikama.

4. Maksi haljina

Omiljeni letnji model izgleda podjednako dobro ukoliko ga prošetate na plaži, ali i na putovanjaim, pa čak i u radom okruženju, kao i tokom večernjeg izlaska. Najlepše su one sa upečatljivim printom.

5. Mala crna haljina

Nezamenjiva jer je lako uklopiva u svakoj prilici i može se nadograditi na bezbroj načina.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/