Ovde vam nećemo ukazivati na to šta je potrebno znati o spring/summer 2019 revijama, već na komade koje ćete zaista hteti da kupite i prisvojite za sebe.

Nastavite da čitate za stajling predloge koje će vam osvežiti garderober, za stare komade koje ćete hteti ponovo da isprobate i za nove investicije kojima nećete moći da odolite. 

(Suknja koja će vladati ulicama Beograda ovog proleća)

Direktorka za kupovinu Net-a-Porter portala, Elizabeth von der Goltz na temu prolećnih trendova rekla je sledeće: "Najveći trend koji smo uočili iz prolećno/letnjih kolekcija jeste ideja "prave žene". Dobrodošao je povratak ženstvenosti, osnaživanja i želje da se osećamo udobno i samouvereno, kao i da se prevashodno oblačimo za sebe". 

(Najfotografisanija influenserka: 11 najboljih kombinacija Tamare Kalenić sa FW izdanja)

Bež

Ležerna elegancija u fokusu je možda i glavnog prolećnog trenda - bež boje. Bez obzira na celokupan look, bež deluje sofisticirano, zrelo i skupoceno. Bilo da pričamo o bež mantilu za rane prolećne dane ili predimenzioniranoj bež suknji na plisae, koja će biti glavna tačka stajlinga, nećete pogrešiti. 

(6 stilskih saveta koji će pomoći onima koju su se umorili od biranja odeće)

Mašne u prvom planu

Dok je ovaj detalj dugo bio odbačen kao "detinjast" aksesoar, mašne su danas izraz kreativnosti i zabave. Na pistama su se pokazala u velikim i malim formama, u kosi, na torbama i na bluzama. Nemojte da se plašite jakih boja i zanimljivih materijala zato što su mašne stylish dodatak za vedrije dane. 

Neon ludilo

Jednom modni faux pas, neon boja danas je prikaz hrabrog odevanja. Pod uticajem futurstičkog oblačenja, neon boje se mogu inkorporirati putem elegantnih bluza, dobro krojenih pantalona ili neon rolkama ispod sofisticiranog sakoa za svaki dan.

Za šta god da se opredelite, komadom u neon boji odmah ćete se istaći i biti u trendu. 

Kalifornijsko sunce

Ove sezone, athleisure vuče inspriraciju sa kalifornijskih plaža. Skejt i surfovanje podstaklo je bezbroj dizajnera da kreiraju kolekcije koje u fokusu imaju biciklistički šorts, kupaće kostime, bermude i krop topove.

Ako niste raspoloženi za full sports look, uvek se možete opredeliti za jedan komad koji ćete kombinovati sa formalnijom garderobom, kreirajući stajling koji je jednako prikladan za posao ali i za večernji izlazak. 

Što veće, to bolje

Upečatljive aksesoare ne treba izbegavati ove sezone.

Bilo da su u pitanju ekstravagantni rajfovi, predimenzionirane minđuše ili ogromne torbe, jedan XXL komad dovoljan je da unapredi svaki outfit.

U slućaju da ste minimalista, probajte komad nakita koji će svakom jednostavnom outfitu dodati high fashion notu. 

Kombinezon za svaki dan 

Utilitarističko oblačenje postalo je komforan i praktičan trend za predstojeću sezonu. Takozvani "boiler suits" kombinezoni mogu biti širi ili uži, sa pojasom ili bez, a mogu se nositi uz štikle, sandale ili čizme. Lako se kombinuju i predstavljaju jednostavan pristup trendi oblačenju. 

Pastelna paleta

U skladu sa toplijim danima, pastelne boje opet su u fokusu.

Dok je i jedan detalj u pastelnoj nijansi dovoljno da osveži bilo koji outfit, pun pogodak se postiže ukoliko kombinujete full pastelni look. 


Napisala: Anja Paspalj

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/