Ukoliko ste se već pomalo umorili od kombinacija u kojima su najveće zvezde odevni predmeti koji pripadaju zimskoj kolekciji, stiže mali predah. Odmorimo na tren od "chunky" džempera i teddy kaputa, te pogledajmo šta će to biti novo i sveže u sezoni proleće/leto 2019.

Da rezimiramo najpre godinu koja je iza nas i označimo koji modeli patika su vladali scenom.

Prva asocijacija svakako su Balenciaga, Louis Vuitton i Fila sa svojim predimenzioniranim verzijama sportske obuće. Triple S bilo je ime na koje smo svuda naletali, a modna publika nije mogla da ih se zasiti. 

2019. će ponuditi dijapazon trendova u kojem će i pristalice klasike moći da pronađu svoje omiljene komade, u nešto savremenijem ruhu.

Bezvremenske ravne bele patike su osvežene. Deblji gumeni đon nastavio je da se provlači iz sezone u sezonu, a očekujemo da će ovog proleća biti tu da zaokruži veliki broj outfita.

Stil i komfor dve su devize kojima se iskusni modni znalci služe pri kupovini. Ipak, zadržite dozu obazrivosti kada kupujete modele kojima je prva namena: trčanje. Pažljivo ih stilizujte uz pantalone i knit za casual look. 

Za one kojima su navedene opcije previše "sigurne" i "dosadne", donosimo dobre vesti.

Glomazne "dad" patike neće tek tako sići sa scene, te su svi modeli tog tipa koji se nalaze u vašem vlasništvu dobrodošli u 2019. Neke starije marke sportske obuće rebrendirane su i u svojoj ponudi imaju krajnje trendi rešenja koja ne treba da zaobiđete. 

Obuća inspirisana planinarenjem davno je napustila te okvire. Gucci je zvezda vodilja kojom se sve ostale kuće inspirišu pri kreiranju modnog aksesoara od cipela za popularni "hiking". Blogerke se već utrkuju i nude izuzetno kvalitetna rešenja po pitanju kombinovanja ovog predmeta te predlažemo da se u nastavku inspirišete njihovim izborima.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/