Svakog leta, uglavnom se oslanjamo na već proverene stilske formule, a shodno senzibilitetu, nadograđujemo ih detaljima po svom ukusu. Ove sezone ključni komadi poput lepršave haljine i laganog jeansa svode se na dve trenutno najpopularnije verzije koje ćemo rado prihvatiti.

U tekstu vam predstavljamo koji je to it model farmerica u kojima ćete se osećati fenomenalno čak i kada temperatura dosegne 30. podeok.

Savršeno rešenje stiže nam i po pitanju šortsa koji je većinom ostajao rezervisan za potpuno casual dnevne kombinacije kao i poneki večernji izlazak.

U pitanju je model koji nosimo u paru sa matching sakoom i on je uvek napravljen od istog materijala i kroja kao i odelo.

Po pitanju haljina ne postoji striktna dužina koja se nosi ovog leta, ali postoji ultimativno trendi varijanta čije nam fotografije svakodnevno zatrpavaju početnu stranicu Instagrama.

Što se nas tiče, bez bojazni ćemo se osloniti na stil Francuskinja koje su stvorile ovaj model i slepo ćemo pratiti njihove instrukcije po pitanju stilizovanja midi i mini haljina u nedeljama koje predstoje. 

Naravno, za navedene komade potrebni su vam aksesoari koje ćete bez mnogo razmišljanja moći da ponesete uz svaki od njih. Govorimo o torbi i šeširu, najčešće izrađenim od slame, a o kakvim je tačno modelima reč najbolje da proverite u fashion vodiču koji sledi.

Ne zanemarujemo ni denim kao bazu za ostale komade, ali o tome već u narednom pasusu.

1. Denim uz svaki komad odeće

Širi i dubokog struka, retro modeli šortseva od teksasa godinama su komad za kojim posežemo pri odabiru neobaveznih autfita.

Nekoliko letnjih perioda unazad, aktuelna je i pencil suknja istog materijala, koju u kombinaciji sa klasičnom belom košuljom i cipelama sa zatvorenim prstima možete nositi i na radnom mestu. Što se jakne tiče, ona je siguran izbor kada želimo da dodamo završnu crtu određenom stajlingu ili pak damo protivtežu ostatku garderobe koji je u romantičnom ili  boho stilu.

Ne zaboravite na it model farmerica za leto 2018: govorimo o kroju koji je svojevrsni miks mommy jeansa i zvoncara. U njima ćete se osećati lagodnije, a uz dodatak bele majice, topa, ili pak nešto ženstvenijih košulja i bluza sa karnerima, dovešćete broj mogućih kombinacija do beskonačnosti.

2. Pletena torba 

Prilično smo zadovoljni jer je ovog leta dovoljan samo jedan model torbe kako bismo kompletirali gotovo svaku kombinaciju.

Slama, rafija, ratan ili drvo - materijali su od kojih se izrađuju hit torbe ove sezone. Nekada rezervisane za boravak u prirodi ili laganu šetnju do tržnice na otvorenom, danas su pogodne za svaku priliku.

Na letovanju i plaži, držite se predimenzioniranih slamnatih cegera, za dan odaberite bucket ili neki drugi drugi chic maštoviti model: on će mahom biti kratkih ručki. Opredelite li se za preslatku kofer-torbicu sa kojom možete produžiti i u izlazak, imaćete saveznika čak i u toplim večerima.

Obuća neka vam bude ravna ili sa potpeticom u vidu platformi, a stil uz koji se najviše ističe najpopularniji model sezone je minimalistički i safari. Poseban efekat proizvešće uz efektne cvetne dezene na maksi haljinama i midi suknjama.

3. Haljina à la française

Čini nam se da nikada kao sada nije bio popularan letnji provansalski stil koji Francuskinje neguju decenijama unazad - mini ili midi haljina sa cvetnim ili sličnim nežnim dezenom. Kada god ste u nedoumici šta obući za popodnevnu promenadu gradom, opisana letnja haljinica bezbedan je izbor i mnogobrojnih poznatih devojaka.

Početne stranice Instagram profila preplavile su nam objave manekenki i glumica koje neretko svoj street style baziraju na samo jednom jednostavnom komadu. Torbe koje ih prate su male i vrlo često upravo gorepomenute pletene.

Aksesoari su zastupljeni u manjoj ili većoj meri, nije greška odlučiti se za alke u zlatnoj ili srebrnoj boji, dok je i dalje popularan trend od nekoliko tankih ogrlica u nizu. 

4. Komadi iz dva dela

To što je leto, ne znači da se moramo odreći savršeno stilizovanog izgleda koji dobijamo odevanjem klasičnog odela. Ono što treba da uradimo jeste da prilagodimo materijal od kojeg je izrađeno tekućoj sezoni.

Na umu imajte svetle boje i prirodne materijale - preporučujemo lan kao jedan od najsofisticiranijih, a uejdno najpraktičnijih odabira letnje sezone.

Shodno prilici, umesto pantalona možete odenuti i širi šorts, obično visokog struka i sa kaišem koji se vezuje u mašnu.

Sve što vam je potrebno ispod sakoa jeste jednostavna bluza sa tankim bretelama, za poslovne prilike, a želite li da postignete potpuno trendy efekat poput vaših omiljenih blogerki, obucite kraći top ili usku majicu.

5. Chapeau! Njegovo veličanstvo šešir

Ne samo da upotpunjuju vašu odevnu kombinaciju, već i štiti kosu i lice tokom sunčanih letnjih dana.

Šešir više nije rezervisan samo za plažu, ovaj aksesoar nadogradiće mnoge outfite koje odaberete da nosite na gradskim ulicama tokom leta. Onaj koji najčešće viđamo na modnim blogerkama jeste popularni panama model.

Najsigurniji za kombinovanje, jer je prilagodljiv uz različite stilove a mi navijamo za miks sa običnom majicom, džinsom i dužim kimonoom.

Sa druge strane, onaj ovog leta ništa manje popularan, ali ni ništa manje praktičan model šešira jeste predimenzioniranani hit komad, koji potpisuje Simon Porte Jacquemus Bella Hadid je naravno jedna od prvih koja je otvorila sezonu kupanja sa upravo sa ovim aksesoarom.

Činjenica je da se veličina ovog slamnatog šešira graniči sa nenosivošću, ipak, it devojke hrle za njim, a kako i ne bi, imajući na umu kakve fotografije nastaju sa ovim upečatljivim aksesoarom ispred objektiva.

Tekst: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/