Kada počnu da vam daju super četrdesete, a vi tek zakoračili u tridesete, to definitivno zahteva vašu pažnju. Starijem izgledu može da doprinese dosta toga. Na primer, kada imate neoblikovane obrve. Osim ako niste Lily Collins ili Cara Delevingne, verujemo da olovka za obrve može postati vaš omiljen proizvod, koji će na odličan način oblikovati i popuniti njihovu formu. Većina šminkera će vam reći da tanke obrve u obliku luka dodaju godine dok vas guste, pomalo žbunaste, obrve čine mlađima. Odaberite kvalitetnu olovku za obrve, u nijansi koja odgovara tonu kože i kose.

Ili kada imate monotonu, mrtvu boju kose.

Dosadna, monotona i jednodimenzionalna boja kose može učiniti da izgledate starije, a prema mnogobrojnim studijama, zdrava (sjajna,glatka i gusta) kosa označava zdravlje i plodnost. Kako biste svoje pramenove ili farbane delove kose održali svežim i prirodnim do sledeće posete frizerskog salona, isprobajte kućni tretman za sjaj koji će vam u velikoj meri pomoći.

Isto tako odeća može da doprinese da se vašim pravim godinama doda još nekoliko. Često u želji da ispratimo neki trend ili nesvesni onoga što našem telu odgovara, biramo pogrešne komade odeće koji u startu učine da izgledamo starije.

Pogledajte u nastavku koja 4 komada će vas sigurno učiniti starijim nego što jeste:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/