Pravila su tu da se ruše, bar u nekim sferama života. Ali šta ćemo sa onim "pravilima" koja ne postoje zapravo, već su mit mit, fejk pravila koja su se odomaćila u svakodnevnom stilizovanju.

Crveno + pink? Zašto da ne. Probajte.

Mit #1: Uskladiti torbu sa obućom

Uniformisanost nikada nije bila u modi pa tako ni striktno pravilo da ukoliko imate torbu u ljubičastoj boji pod obavezno morate da obujete neke cipele u istoji ili sličnoj nijansi. To ne znači da ćemo vas iskritikovati ili zaustaviti kada predložite da uparite crvene cipele sa crvenom torbom.

foto: Imaxtree

Go ahead, ali imajte na umu da crvenu torbu možete bez problema da iznesete i sa salonkama u fuksija boji. Ukoliko se odlučite za crveno-crvenu kombinaciju, zanimljiva igra aksesoara može da osveži look.

foto: Imaxtree

Mit #2: Bez kombinovanja printova

Pruge, tufne i cvetni print? Zašto da ne. Ne postoji pravilo koje vam zabranjuje da se igrate, kako sa bojama, tako i sa printom. Učite od profesionalaca, poput Leandre Medine i Olivije Palemo. Ove devojke savršeno miksuje printove držeći se proverenih kolorističkih paleta, ali i eksperimentišući povremeno sa eksplozivnim bojama.

foto: Imaxtree

foto: Imaxtree

Mit#3: Mornarskoplava i crna ne idu zajedno?!

Veću glupost nismo čuli. Stvarno nam nije jasno zašto bi bilo ko pomislio da ove dve boje ne idu jedna sa drugom? Pa nema elegantnije i chic kombinacije od ove. Posebno za vreme jesen/zima sezone. Birajte tonove koji se razlikuju da ne biste izgledali ili all in black ili all in navy. U paru sa kožnim čizmama i igrom tekstura, bićete chic od glave do pete.

foto: Imaxtree

foto: Imaxtree