Street style direktiva koja dolazi pravo iz velikih metropola nalaže da su "veliki" odevni komadi MUST HAVE zimske sezone i zato je vreme da obezbedimo jedan oversize džemper, kaput ili blejzer.

Međutim, problem koji može da se javi jeste da se izgubimo u prevelikoj odeći i prosto nestanemo u vrećastom kaputu. 

Da ne bismo pravili neoprostive stilske greške i izgledali muškobanjasto, predlažemo vam male modne trikove u kojima ćete izgledati besprekorno trendi u oversize odeći. 

1. Pazite na uravnoteženu siluetu

Nošenje velikih pletenih džemper haljina ne mora da bude problem devojkama sitne građe. Oversize džemper haljinu možete da nosite uz čizme preko kolena ili skinny farmerice kako biste izdužili svoju figuru i vizuelno stvorili ravnotežu celokupne figure. Pripijene pantalone i suknje savršena su kombinacija s velikim košuljama ili džemperima. Važno je da ne preterujemo. Ograničite se na samo jedan oversize komad odeće.

2. Kaiš je sve 

Ako volite vrećaste džempere, pijas ili kaiš je pun pogodak. Ako ste ljubitelh velikih kaputa pobrinite se samo da se mogu vezati oko struka. Trik je da možete nositi sve oversize komade uz pomoć kaiša kako biste definisali svoje obline. Na taj vas način preveliki komadi odeće neće "pojesti".

3. Neka jedan komad odeće na vama bude ženstven

Bilo koji preveliki komad odeće (posebno sako) na vama može izgledati muškobanjasto. Kako biste zadržale ženstveni izgled, cvetna haljina u rokerskom stilu ili ukrašena bluza s jednim "muškim" komadom odeće pun je pogodak.

4. Kombinujte oversize komade s krojevima visokog struka 

Predimenzioniranu garderobu npr. džemper kombinujte s modelom pantalona višeg struka ili takvu odenite na suknju viskog struka kako biste naglasili svoju liniju tela.

5. Kada ste u nedoumici, oversize odeću uvucite u pantalone ili suknju

Svi preveliki komadi odeće izgledaće laskavije kada su uvučeni u donji deo outfita. A to vredi za dolčevite, džempere ili lepršave bluze.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/