Jakne definitivno spadaju u ključan komad svake jesenje sezone, a ove skoro pa svi modeli i materijali od kojih su sačinjene dolaze u obzir - denim, kožne, sa 3/4 rukavima, od veštačkog krzna. 

Ovoga puta nije nam fokus bio na street style izdanjima, već smo usmerili pažnju ka mišljenju naših koleginica iz ELLE.com redakcije, koje su nam odgovorile koje jakne iz aktuelne sezone su im omiljene, uz šta najbolje "idu" i da li im je bitniji komfor ili izgled?

Urednica sajta Leah Chernikoff:

"Pre svega, ne razumem osobe sa izjavama - leto je najbolje, leto, leto i samo leto. Kada je leto u pitanju, ne možete ništa da učinite jer je vruće! Možete da budete i goli, jer je toliko vrelo da vam i kupaći smeta. Zato, HELLO, hladno vreme! Jesen i zima su idealni za modu, jer vam daju priliku da se poigrate slojevima, teksturama i krojevima. Što se tiče outfita za hladno vreme, imamo mnogo opcija. Moj izbor su uglavnom kaputi, koji mogu lako da se kombinuju i koju deluju sofisticirano! Ali u domenu jakni sviđaju mi se malo duži i deblji blejzeri koji izgledaju kao jakna ako se stilizuju dobro."

Foto: net-a-porter / Sea

Modna urednica Nikki Ogunnaike:

"Kada sam došla pre 10 godina u Njujork sve se vrtelo oko kožne jakne. Vremenom modne stvari su se promenile i ja sam shvatila da sam veliki ljubitelj blejzera, koji su nekako zamenili te moto jakne i nose se uz sve. Moj favorit? Rolka, asimetrična suknja, midi socks čizmice i karo blejzer."

Foto: net-a-porter /  Victoria Beckham 

Urednica fotogafije Mariel Tyler:

"Kada niste zadovoljne izgledom, bitno je da postoji dobra jakna da podigne look na viši nivo. Moj izbor u domenu jakni ove sezone su modeli koji su miks moto jakni i bomberki. Ako je još neka zanimljiva tekstura prisutna, još bolje!"

Foto: net-a-porter / Rag and bone

Urednica lepote Julie Schott:

"Nisam baš neki veliki ljubitelj ovog komada. Stvari su tako brzo ekskalirale u modnom svetu bez jakne. Ali ako baš moram da uvstim jaknu, neka to bude kombinacija teksasa i krzna ili kože."

Foto: net-a-porter / Marc Jacobs

Beauty Producer Chloe Hall: 

"Nikad nisam bila veliki ljubitelj jakne, možda zato što nisam još otkrila kako da je stilizujem. Obožavam da nosim haljine i pantalone i imam utisak da bi jakna sakriva ove komade. Ako moram, pozajmim od dečka njegovu levis jaknu i nosim je preko mojih ženstvenih komada." 

Foto:  net-a-porter /  Alexander Wang

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/