Ako bi trebalo da pazarimo nove komade za hladniji period, moramo da budemo praktični. Jesenja garderoba, obuća i ostali aksesoari mnogo su skuplji u odnosu na letnju. Ipak, to ne sme da nas obeshrabi i zato smo pronašli inspiraciju na modnim pistama, a slične ili iste modele naravno da ćemo da kupujemo u prodavnicama high street brenova ili običnim buticima.

Garderober mora da bude raznovrsan zato unesite boje, šarene šalove i majice sa puf rukavima, ali povrh svega izaberite bar jedan komad iz naše jesenje #wishliste i garantovano nećete pogrešiti.  

1. Odelo

Ove sezone apsolutni modni trijumf doživljava muško odelo u ženskom ruhu - sako, pantalone, dobra majica ili košulja. Jednostavna klasika koja je prikladna za sve prilike - na noge obujte patike i dobićete popularni sportski chic. Ili, ako se opredelite za dobar par salonki zagarantovana vam je visoka elegancija, idelana za poslovne sastanke ili formalnu večeru. 

Foto: Profimedia /Versace

2. Duge kaput-haljine

Materijali jeseni i zime moraju da kvalitetni i da im je primarna uloga da štite od hladnoće. Ponekad modeli koju su rađeni od vune, tvida, čoe, mogu da budu grublji i da gube na ženstvenosti. Ipak, imali smo sreće i kako nam predlaže Dior nosićemo duge damske haljine nalik zatvorenim ladylike kaputima koje možete da obogatite detaljima kao što su broš, kaiš ili masivniji lančić. 

Foto: Profimedia /Dior

3. Statement minđuše

Više nema odlaganja za nakit kao što su masivne, jake i apsolutno dominantne minđuše koje će upotpuniti vaš look za hladne dane. Dobar komad nakita je sigurna investicija i može da bude IN u svakom godišnjem dobu. 

Foto: Profimedia / Armani 

4. Logomania

Trend koji je bio aktuelan 80-ih godina prošlog veka, ponovo se vratio u punom svom sjaju u jesen 2017. godine. Luksuzni brendovi su velikim slovima ispisani na torbama, cipelama, haljinama. Ili pronađite u ormaru majke, tetke, možda su sačuvale neku torbu sa naglašenim natpisom. 

Foto: Profimedia / Moschino 

5. Čizme

Nećemo se ograničavati da nabavite čizme do članaka ili one koje idu preko kolena. Za koje god se odlučite, u pravu ste!

Samo procenite koji model se najbolje slaže sa garderobom koju posedujete i koja boja najviše odgovara. Evo male smernice - ako volite mini haljine i suknje, čizme ispod kolena su stvorene za fantastičnu kombinaciju, a ako ste više jeans devojka, onda one do članake su idealne.

Ako pak želite da eksperimetnišete (mi smo uvek za) onda šarene, kakve Dolce and Gabana predlažu bi bile savršene, zar ne?

Foto: Profimedia / Dolce & Gabbana

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/