Haljina za svaku priliku: Model u kom ćete izgledati kao milion dolara! (FOTO)

foto: Net-a-porter / DIANE VON FURSTENBERG

NEMOGUĆE je izgledati loše u ovoj haljini...

U pitanju je haljina na preklop koja je vrlo zahvalan komad garderobe, pošto pristaje svakoj ženi, bez obzira na tip građe.

Konstrukcija je takva da se prednji deo preklopi, formirajući lep V izrez koji možete da prilagodite prilici i veličini dekoltea, a zatim se veže pojasom. Pošto se obično pravi od materijala koji lepo padaju, ovaj model savršeno ističe obline naglašavajući ženstvenost figure.

Na pomen haljine na preklop, obično se pomisli na Diane von Furstenberg, koja je 1972/73. ovaj model uvela na velika vrata, ali poznavaoci istorije mode će vam reći da je ova forma bila i pre toga poznata u američkoj tradiciji sportskog dizajna.

Prvu haljinu ovog kroja predstavila je 30-ih godina prošlog veka Elsa Schiaparelli, ali je 70-ih godina Furstenbergova napravila prvu haljinu na preklop od elastičnog žerseja koji ima divan pad, i time je ušla u istoriju.

Modeli Furstenbergove izrađeni od pamučnog žerseja bili su dužine do kolena, sa dugačkim rukavima, i postali su preko noći toliko popularni da se danas ona smatra 'majkom' haljine na preklop.

foto: Profimedia

Kreatorka je svojevremeno izjavila da je ovu haljinu napravila posle razvoda, želeći da ohrabri osobađanje žena u svakom pogledu, uključujući i uživanje u seksualnim slobodama, a haljina na preklop prodavvla se pod sloganom Osećajte se kao žena, nosite haljine.

I zaista, ovaj model sedamdesetih godina postao je simbol ženske slobode, a 2004. je objavljena knjiga u potpunosti posvećena haljini 'na preklop' Diane von Furstenberg.

Zašto vam treba haljina na preklop?

Zato što je to klasičan komad koji ne izlazi iz mode.

Zato što je praktična, i stajaće vam savršeno - sigurno.

Zato što uz odgovarajući aksesoar može biti haljina za popodnevnu kafu s prijateljicama, ali i za poslovni sastanak ili romantičnu večeru.

Trebalo bi da vodite računa samo o dvema stvarima: Ako imate veće grudi, vodite računa da vam se dekolte ne otvori (može pomoći sasvim mala zihernadla, ili ako vas mrzi da o tome vodite računa, prišijte mali driker, tako da budete sigurni da će sve ostati na svom mestu). Takođe, ako ste sitnije građe, neka haljina bude dužine do kolena, sa 3/4 rukavima.

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Mar 26, 2017 at 8:04pm PDT

A post shared by AGATHA ❤ (@agathavpw) on Mar 30, 2017 at 4:10am PDT

A post shared by arkandarrow (@arkandarrow) on Mar 31, 2017 at 12:31am PDT

A post shared by Amanda Jenkins (@styledbypanda) on Mar 31, 2017 at 1:14am PDT

A post shared by Diba se Diva (@dibasediva) on Mar 30, 2017 at 8:08am PDT

izvor: Mondo


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...