Disciplina, čast, start, formacija, putanja, linja na odeći...

Zvuči kao početak vudialenovskog monologa. Činjenica je da su se sportska estetika i komadi inspirisani military uniformama dobrano umešali u najnovije trendove, a jedan od glavnih sastojaka jesu side band pantalone.

Chloé, Hider Ackermann, Rag & Bone, samo su neki od brendova koji su se poigrali ovim muškim modelom i dokazali da već napomenuta inspiracija može funkcionisati u službi seksepila. Linije koje prate i izdužuju žensku figuru, kao i šlicevi sa strane koji je diskretno otkrivaju, poziv su da prisustvujete ovoj eklektičnoj paradi.

Tvist trenerke iz devedesetih provučene kroz filter visoke elegancije odela, jesu praktična Rag & Bone verzija ovog trendi modela.

Rag and Bone / Ackermann (foto: Imaxtree)

Dok je Ackermannov look potpuna suprotnost - on koketira sa military stilom koji je namenjen za rejv žurke.

Efektna pink linija oživljava strog i prefinjen stajling spreman za partijanje do zore. I sam kreator je za svoju kolekciju jesen/zima 2016. naglasio: „Želeo sam da prikažem drugu, vedriju stranu onoga sa čim se svakodnevno suočavamo.“ Svakodnevica je postala toliko ozbiljna da je dosadna, ali nova obličja trenerki i vojnih uniformi to nikako nisu. 

Priredila: Ana Ostojić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/