Razmišljajte ružičasto

Pank umotan u slatki omot od bombonice? Prodato! Ružičasta boja trese trend krugove već nekoliko godina, ali za kolekciju jesen/zima 2016. godine novina je to što je boja sama po sebi „razorena“. Moda je oduvek težila ka idejama koje su suprotstavljene, a nijedna tema ovo nije više razjasnila nego aktuelna - a to je tema tame i svetla, žestokog i lepog.

Akcenat je na tenziji između crne, natuštene, zamišljene, panka i gotike (Marc Jacobs, Alexander Wang, Preen, Comme des Garçons...) i ružičaste, mekane, naborane, romantične i hiperženstvene (Erdem, Miu Miu, Isabel Marant, Fendi...) savršenstvo dostižu u zajedništvu. Postanite tip žene kakve oblači Simone Rocha i nosite ružičasto sa stavom gotičara koji dolazi iz pakla. Što se više naglašava opozicija u duhu, to bolje.

Vojnički kaput

Postoji nešto izazovno u pojavi žene u uniformi. Vojnički i nautički detalji prisutni su na sceni, iz godine u godinu. Ponovite trend i u ovoj sezoni, ali uz dozu otkačenosti. Pristupite mu u doslovno, kao što su to učinile modne kuće Burberry, Dolce&Gabbana, i Maison Margiela. Oni su vojnički kaput iskoristili u svrhu dekoracije, čineći svakodnevnu garderobu mnogo zanimljivijom. Budite primećene!

Mulberry (foto: Imaxtree)

Glomazne cipele

Možete li da nađete zajednički imenilac za pank stil, praktičnu garderobu i obuću? Teške radničke čizme. Lucidna dama Miuccia Prada, grandž panker Alexander Wang kao i prirodnjaci Vêtements - svi su ih imali na pisti, a velike su šanse da ćete ih i vi nabaviti.

Nosite ih u svrhu kontrasta koji će istaći jednu grublju, mušku crtu na ekstravagantno dekorisanim haljinama sa šljokicama, a možete ih nositi i kao tačku na i, u svom praktičnom stilu odevanja. U svakom slučaju, pun pogodak!

Louis Vuitton (foto: Imaxtree)

Plišani somot

Kao ideja, braon somot ne deluje baš tako privlačno. A opet, sa druge strane, opuštena odevna kombinacija koja podseća na neku verziju pidžame, koju je kreirala Alberta Ferretti u kremastoj, karamel nijansi - jedna je od najprimećenijih na pistama.

Somot je isplivao  u centar pažnje kao jedan od glavnih trendova: od oštro ukrojenih modela u boji duvana, kakvi su oni iz modne kuće Vêtements, do boje senfa koja obara s nogu, koju je podario Valentino. Sumnjičavi ste? Ne budite! Hrabro zamenite malu crnu haljinu za ove nijanse i bićete najupečatljivija žena na zabavi.

Bottega Veneta (foto: Imaxtree) 

Kraljice divljine

Guccijev vezeni desen sa šarom crnog pantera, printovi mačića Dolce&Gabbanae, glomazni privesci sa mačkama od Loewea, i Choupetteini logoi za Chanel: mačke su bez raspravljanja novi modni krik. Ako ne volite životinje u ilustrovanoj formi, prepisujte od žena Dries Van Notena, Stellae McCartney i Rochasa: ugledajte se na najklasičniju moguću mačiju referencu od svih printova: naravno - leoparda.

Dries Van Noten (foto: Imaxtree)

Ekscentrična boginja

Dok je jedan modni tabor išao ka opuštenijem stilu za predstojeću sezonu, drugo pleme uvrnutih dama koje su za proleće/leto 2016. isplivale, došle su u većem, hrabrijem, svetlijem i još više divljem jesenjem stilu na mnogobrojnim revijama (Christopher Kane, Dolce&Gabbana, Prada, Gucci...).

Marchesa Casati i njene živahne primese uz ekscentričnu baku , sve je u grandioznom stilu, gde su glavne reči: još, još, još! Krucijalni deo ovog stila su vez, šljokice, i cirkoni. Nosite ih uz uzvičnik u toku dana. Izazivamo vas da se ne osećate dobro u njima. 

Mary Katrantzou (foto: Imaxtree)

Tekst: Jelena Karakaš

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija