Fashion dame jesen smatraju najboljim periodom za odevanje, i znaju da nema jednostavnijeg i efektnijeg outfita od kombinacije haljine i poludubokih čizmica.

Bilo da idete na nedeljni branč, muzički koncert ili se spremate za noćni izlazak u grad, ova kombinacija ostavlja uvek dobar utisak.

Kako su nam ove sezone stigli različiti modeli čizama, kao i zanimljive siluete haljina, različitih dužina, rešili smo da izdvojimo najbolje modele haljina + predlog čizama koje možete nositi uz njih.

Džemper haljina + piton čizmice

Za hladne jesenje dane dobro će vam doći džemper haljina, koja će vas grejati tokom nešto hladnijih jutra i večeri. Birajte neutralne tonove, i obavezno modele koji poseduju neki ukrasni detalj, poput resa, nitnica ili veza. Idealne čizme koje možete nositi sa njima su krakte piton gležnjače, sa malim špicom.

Foto: Promo / Maison Margiela

Asimetrična maksi haljina sa printom + crne antilop gležnjače sa špicom

Haljina sa cvetnim ili etno dezenom, kao i uvek atraktivnim geometrijama će razvedreti dosadne kišovite jesenje dane. Ona treba da bude dugačka i asimetrična. Uz ovu haljinu bi bilo najbolje da uparite jednostavne crne gležnjače od antilop kože.

Foto: Promo / Altuzarra

Satenska maksi haljina + kratke plišane čizmice sa block petom

Šta kažete na miks satena i pliša? Ove sezone ponesite ova dva raskošna materijala i postignite šik outfit. Satenska haljina jednostavnog kroja, sa tankim bretelama će odlično izgledati zajedno sa kratkim čizmicama od pliša.

Foto: Promo / Ganni 

Ležerna duks-haljina + plišane gležnjače

Kada vam je potreban ležeran outfit za dan, savetujemo da prigrite kul odevne komade kao što je ova pamučna duks-haljina, sa izbleđelim delovima. Uz nju uparite jednostavne plišane gležnjače.

Foto: Promo / Cotton Citizen

Haljina različite teksture + poluduboke čizme od glatke kože

Ne postoji ništa više šik od haljine koja se sastoji od miksa materijala, baš kao ova lepotica. Na prvi pogled nas podseća na model izrađen od dva dela: lepršave cvetne haljine i pamučne majice sa dugim rukavima. Ovu kul haljinu nosite sa kožnim čizmicama od kože, koje mogu biti color-block ili eventualno ukrašene nekim cool detaljem, kao što su pertlice.

Foto: Promo / Topshop by Boutique

Crna haljina A kroja + uske poluduboke čizmice 

Simpatična crna haljina A kroja je uvek moderan komad, a ovog sezona nam dolazi obogaćena zanimljivim ukrasima, kao što je vez koji uokviruje dekolte. Uz nju iskombinujte uske poluduboke čizmice, koje izgledaju kao čarapa na petu.

Foto: Promo / Saint Laurent

Maksi haljina od kašmira + kratke antilop čizme sa ukrasnom šnalom i resama

Kada želite da izgledate sofisticirano i seksi, ponesite atraktivnu maksi haljinu od kašmira, sa blago svetlucavim lameom. Izaberite model sa kaišom koji će istaći vaš struk, i naglasiti ženstvenost. Ovaj trendi model izgleda sjajno sa čizmicama koje poseduju rese i ukrasnu šnalu.

Foto: Promo / Joseph

Cvetna haljina + čizmice od antilopa sa efektnom petom

Cvetna haljina midi dužine, sa efektnim karnerima koji krase predeo ramena je pravi šik komad sezone. S obzirom da je ona veoma efektna, uz nju bi bilo najbolje poneti jednobojne čizmice od antilopa, koje poseduju neobičnu petu.

Foto: Promo / Zara

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija