Sećate li se čuvene nijanse Marsala (Pantone 18-1438)?

Zemljana braonkastocrvena boja proglašena je nosećom za 2015. godinu. Tamnija od gline, a manje intenzivna od boje cigle, očigledno je opčinila najveće dizajnere... Jer oni i dalje inspiraciju nalaze u toj raskošnoj boji finog crnog vina - skoro svi su, bez izuzetka, u okviru izrade pre-fall kolekcija za 2016. godinu posegnuli za crvenim, tamnonarandžastim i braonkastim tkaninama. 

Feeling koji su postigli jeste jasna aluzija na sedamdesete godine XX veka, neki od njih su produbili inspiraciju tom dekadom dodajući još elemenata. Alice+Olivia kreacije odlikuje i upotreba geometrije, dok one sa Céline potpisom kombinuju bordo boju i predimenzioniranu formu uz modne detalje koji kao da su stigli direktno iz garderobera naših majki. 

Kreatori su u praksi pokazali kako se ova boja slaže uz različite teksture (odlično!), poigrali su se krznom, kožom i čipkom tvoreći modele koji izgledaju toliko dobro da ćete momentalno poželeti da ih dodirnete.

Tory Burch / Imaxtree

Altuzarra, Fendi i Blumarine neke su od modnih kuća koje su ponudile razradu ove teme kroz elegantne kreacije skrojene za svečane prilike, dok je Alessandro Michele za Gucci pružio razradu štreberskog šika igrajući se detaljima i vezom. 

Kraljica primenjene mode Isabel Marant iskoristila je bordo boju za široke kožne čizme, za koje smo se, čim smo videli prve fotografije lookbooka za pre-fall 2016. godinu, momentalno upisali na listu čekanja! Za pravo uživanje u ovom trendu preporučujemo čašu mladog Božole vina, živeli!

Priredila: Jelena Karakaš
Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Bogata, misteriozna, elegantna... Bordo je boja koja se ove sezone neizostavno mora useliti u vaš orman