Kada su čuvenog dizajnera venčanica Reem Acru pitali na koji način ume tako besprekorno da pronađe odgovarajući stil za svaku mladu, odgovorio je da ih uvek pita ko su one i šta žele da poruče svima, jer haljina je tog dana poseban deo vas.

Nešto vrlo slično na umu imaju i astrolozi.

Bilo da ste ljubitelj svedenih modela ili onih pompeznih i dan svog venčanja proslavljate kao veliku feštu, za to postoji objašnjenje ako pitate astrologe, jer onog dana kada ste rođeni poredak planeta u kosmosu uticao je na vas na svakom polju, pa tako i na vaš osećaj za lepo, ukus i stil.

Verovali ili ne ovoj "nauci" sigurno je da ćete se ne samo zabaviti čitajući ovaj tekst koji vam pomaže da pronađete tu posebnu haljinu za kojom tragate ili kojom ćete tek tragati, već ćete sasvim izvesno pronaći i inspiraciju.

Kada je venčanje u pitanju i njegova organizacija koja podrazumeva potragu za toliko idealnih stvari i savršenih detalja, a naročito haljine kojoj se od vajkada poklanja najveća pažnja, te svaku buduću mladu stavlja na muke suočavajući je sa potpuno nepotrebnim stresom, svaka pomoć je više nego dorodošla!

Ovan

Venčanice nisu nešto što oduševljava ovnove, to nije u njihovom stilu. Ovo je znak koji nije poklonik drame, naročito ne kada je u pitanju jedna haljina. Zato većina žena Ovnova bira jednosrtavnije modele, bez mnogo detalja i previše čipke. Ovo je devojka koja je tokom odrastanja bila deo dečačke ekipe iz komšiluka, zato njena venčanica treba da bude što jednostavnija i što udobnija. Ovnovi vole modele čistih linija i oštrih uglova.

Ovo je mlada koja će se uveče sigurno presvući u nešto komotnije, što je podobnije za đuskanje do zore. Ovo je vatreni znak pun strasti i energije, teško da ćete ih zateći da sede na sopstvenom venčanju, biće okruženi prijateljima i ludo će se zabavljati. Devojke rođene u ovom znaku ipak će pre ostati dosledene klasičnoj beloj, nasparam krem nijanse. Čista, pa čak i na granici sa sportskom elegancijom, to je njihova haljina. Krinolina, slojevi materijala i veza ne dolaze u obzir. Romantične, pomalo antikne modele koje podsećaju na haljine princeza i vojvotkinja iz 19. veka, nisu njihova stvar. Žene ovnovi u potpunosti predstavlaju moderan 21. vek, te je haljina za njihov poseban dan jednom rečju zaista moderna

Idealne bridal kolekcije za Ovna: J.Mendel Bridal Spring 2017; Carolina Herrera Fall 2016; Marchesa Bridal Spring 2017; Delphine Manivet Pre-Fall 2016 Pret-a-Porter.

foto: J.Mendel /Promo

Bik

Devojkama rođenim u znaku Bika potraga sa savršenom haljinom koje će nositi tog posebnog dana, ne pada uopšte teško. S obzirom da ovim znakom vlada Venera, pokroviteljka umetnosti i lepoti, zadaci koji se tiču mode i odeće jedna su od njihovih omiljenih stvari. Ovo je znak koji zaista ceni svaki deo haljine, kvalitet, težinu materijala, obraća pažnju na svaki detalj, teksturu, ručni rad, obrub, ali i to da spoljašnost bude u srazmeri sa unutrašnjošću.

Meka svila koja je nežna na dodir ključna je u uzboru devojke rođene u znaku Bika. Ova mlada voli tkanine i slojeve, stvari koje su podjednako lepe na oko, koliko i na dodir. Dopadaju joj se i cvetni motivi, ovo je znak koji obožava svu tu uzvišenu romantiku koja se vezuje za venčanje. Nije joj stalo do trendova, ceni bezvremene krojeve i modele. Ženstvenost je pridev kojim se najbolje opisuju modeli koje bira devojka u znaku bika, ali i kvalitet. Njena venčanica ističe ramena i vrat.

Idealne bridal kolekcije: Reem Acra Bridal Spring 2017; Naeem Khan Bridal Spring 2017; Marchesa Bridal Spring 2017; Ines di Santo Bridal Spring 2017.

foto: Naeem Khan / Promo

Blizanci

Blizanci su zabavni. To je reč koja ih svakako najbolje opisuje. Ono što je ključno u njihovom stilu to je prozračnost, lagani materijali i krojevi koji omogućavaju slobodu pokreta, vazdušasto i ne preterano komplikovano, na kraju krajeva ipak su oni znak vazduha, logično je. Blizanci su odlični u kombinovanju printova, tekstura i tkanina: mogu spojiti naizgled nespojivo i dobiti fantastičnu kombinaciju. Mix and match, to je njihova ideja vodilja. Ipak to ne podrazumeva komplikacije preterane, ovu mladu najbolje opisuje nešto poput jednostavne slatkoće. Devojka rođena u znaku blizanaca voli šik detalje poput resa i zabavne aksesoare.

Za njih sve je u teksturi, ali ne onoj teškoj, već prostoj i jednostavno lepoj. Ovu mladu oduševljava izgled iz retro ere, a cipele i torbica uopšte ne moraju biti uparene sa modelom haljine, biraće one koje su u drugoj boji, jer tako je zabavnije i to je ona. Pored toga što nipošto ne želi komplikovanu haljinu, ona nipošto ne želi da se preterano ističe, važno joj je da može slobodno da se kreće i opušteno druži sa svojim gostima u svakom momentu.

Idealne bridal kolekcije: Rosie Assoulin Fall 2016; Elie Saab Resort 2017; Oscar de la Renta Bridal Spring 2017; Maticevski Fall 2016.

foto: Maticevski / promo 

Rak

Mlada rođena u ovom znaku voli modele haljina koje izgledaju poput antikviteta. Vintidž je njihova opisna reč. Ona je jedna od onih koje će izvući iz ormana maminu ili čak i bakinu venčanicu, malo je prepraviti i poneti na soj posebni dan, uz to će kombinovati i stari bakin prsten koji je u porodici generacijama ili minđuše. Rak voli čipku i modele sa koji prate siluetu, kao i sa polu-rolkom oko vrata, koji su bili moderni krajem 1800. Kroj A oblika, ustručen, meki i prozračni materijali i nipošto nešto preterano nekonvencionalno. Njihova vladajuća planeta je Mesec, te će aksesoari koje biraju obavezno biti srebrni. 

Idealne bridal kolekcije: J.Mendel Bridal Spring 2017; Oscar de la Renta Bridal Spring 2017; Simone Rocha Fall 2016; Temperley Bridal Spring 2017.

foto: Simone Rocha / Imaxtree

Na sledećoj strani pročitajte predloge za ostale znakove:

PageBreak

Lav

Vladajuća planeta ovog znaka je sunce, koje je centar solarnog sistema. Tako će lavice sasvim prirodno potražiti venčanicu koja će ih učiniti centrom pažnje svih prisutnih. Ovo je znak koji zaista bez problema može da ponese jednu od onih velikih, praktično balskih haljina sa smelim nakitom kao glavnim aksesoarom, a da ne izgleda urenebesno u tome. U potrazi su za nečim što se može videti u couture kolekcijama, glamurozno i veličanstveno, nešto u čemu će svojim zvanicama zauvek ostati u sećanju. Lavica će probati sve modele koji joj se svide, a neke eto tek tako iz čiste zabave, jer se svakako ne plaši toga da dobije nepodeljenu pažnju svih prisutnih u prodavnici.

Tokom potrage za tom savršenom haljinom, Lavica je sklona intenzivoj drami. Model joj je važan koliko i tekstura i ne želi nikako haljinu koja je do sada viđena već sto puta, ali sa druge strane ne želi ni nešto nekonvencionalno. Devojke rođene u ovom znaku vole blještave detalje, koji se obavezno moraju naći negde na outfiu, ako ne na haljini, ond ana cipelama ili nakitu. Neizostav detalj je kosa, one su jedne od onih devojaka koje će poneti dugi veo i krunu sa upadljivim detaljima. Da li smo već napomenuli da Lavice moraju biti u centru pažnje? 

Idealne bridal kolekcije: Jenny Packham Bridal Spring 2017; Vera Wang Bride Spring 2017; Naeem Khan Fall 2016.

foto: Jenny Packham / Promo

Devica

Devica je zemljani znak, koju odlikuje urođena ženstvenost i elegancija. Ove devojke obožavaju sitne, ali autentične detalje koje će njihovu venčanicu učiniti posebnom, vintige nakit ili ukosnice ili možda sakriveni rajferšlus. Devica voli ženstvene stvari, ali jednostavne.

Linije tela se ističu haljinom, ali nipta nije prenaglašeno. Sve što će učiniti da se ona oseća i izgleda poput boginje prostaje ovojm znaku. Mlada rođena u ovom znaku ceni suptilnost, a posebnost koju traži od svoje haljine nalazi u ručno urađenim detaljima ili čak i čitavom haljinom koja je krojena po meri.  

Idealne bridal kolekcije: Jenny Packham Bridal Spring 2017; Monique Lhuillier Bridal Spring 2017; Elizabeth Fillmore Bridal Spring 2017; Elie Saab Bridal Spring 2017; Temperley Bridal Spring 2017.

foto: Monique Lhuillier / Promo

Vaga

Baš kao i Bikom i Vagom vlada Venera, te i ovaj znak voli lepotu u svakoj formi. Devojke rođene u ovom znaku jedne su od najženstvenijih, a na dan njihovog venčanja najbolje ih opisuje reč: glamur.  Meki materijali, saten i elegantni detalji njihov su izbor, ali i sve ono što ističe njihov seksipil. Vaga se ne plaši preterane lepote, tu se ne može preterati. Po pitanju modnog ukusa imaju sličnosti sa Devicama, ali ipak više sekipila, pa i ženstvenosti i glamura. Zamislite Afroditu, šta bi ona obukla na svom putu do oltara? I dobićete viziju Vagine venčanice. Vole čipke, jer smatraju da poseduje jedinstven prefinjen kvalitet. Zatim til i pomalo nesvakidašnje elemente. Ovaj znak se ne plaši preterivanja, dok god je model dovoljno glamurozan i ističe se ukrasima. Stil Vage u ovako posebnoj prilici svodi se na gracioznost, ali isto joj je tako bitno da sve bude uklopljeno i u balansu jedno sa drugim, pod tim ne mislimo samo na njen izgled, već i na to da se njena pojava ulapa sa okruženjem, dekoracijom i mladoženjinim odelom.

Idealne bridal kolekcije: Ines di Santo Bridal Spring 2017; Vera Wang Bride Spring 2017; Alexander McQueen Fall 2016; Monique Lhuillier Bridal Spring 2017.

foto: Vera Wang / Promo

Škorpija

Ovo je vodeni znak, a osnovne karekteriste koje se vezuju za njega su dubina, pronicljivost i posebna vrsta intenziteta, takođe poseduju i jedan od onih retkih kvalieta koji često primenjuju u najrazličitijim situacijama u životu, a to je: sve ili ništa. Ne plaše se da će prevazići vaša očekivanja, niti uobičajene standarde i norme. Iako nam kada je ova devojka u pitanju, na pamet pada jedan od onih avangardnijih stilova, ako što je možda boho, to ipak nije u potpunosti Škorpija. Njena venčanica poseduje po nešto od boho stila, pomalo je seksi, a pomalo i u rock and roll fazonu. Škorpijina haljina posedovaće uticaj Azije ili punka, ona se sjajno snalazi sa smelijim i provokativnijim modelima. Tako će čitav izgled upotpuniti sa čokerom, vrtoglavim potpeticama ili poludubokim čizmicama. Samo Škorpija izgleda dobro u ovom autentičnom Škorpija stilu, ona može poneti ono što drugi znaci ne mogu nikada.

Idealne bridal kolekcije: Antonio Berardi Fall 2016; Elizabeth Fillmore Bridal Spring 2017; Houghton Bridal Spring 2017.

foto: Houghton / Promo

PageBreak

Strelac

Vatreni znak kojim vlada najveća planeta Jupiter, logično želi da sve i izgleda u tom maniru, da bude veliko, to podrazumeva naravno njenu haljinu ili i svadbenu proslavu. Takođe svega mora biti u izbobilju, a tako na neki način izgleda i njena venčanica. Za Strelčeve manje su važani sam kroj i detalji, bitna je veličina! Klasična balska haljina u kojoj može da se pleše, to je savršen spoj koji traže. Ona će se kasnije i presvući, ali ne u pokušaju da bude seksi, fokus je na zabavi i na velokoj, grandioznoj fešti. Obe haljine koje devojka u znaku Strelca izabere oslikuju veliko slavlje. Kada biraju venčanicu traže onu koja ima taj celokupni efekat veličanstvene haljine, a potom dolaze na red sama struktura i oblik. Ova devojka je jedna od onih avanturističi raspoloženih, nema problema sa tim da se svadbenea ceremonija održi na nekoj egzotičnoj i neobičnoj lokaciji, ali sa obaveznom velikom žurkom nakon toga.

Idealne bridal kolekcije: Oscar de la Renta Bridal Spring 2017; Vera Wang Bride Spring 2017; Costarellos Spring 2017.

foto: Costarellos / Promo

Jarac

Ovo je vatreni znak kome je važna dobra investicija i želi da uloži u dobro skrojenu, kvalitetnu haljinu. Odlično se snalazi sa modelima koji su moderne i netradicionalne strukture, izvajanih linija. Mlade u ovom znaku odlično izgledaju u kombinezonima i svečanom belom odelu sa topom. Modeli koje biraju najjednostavnije je opisati kao čiste i oštre, pomalo futurističe ali sa posebnom šik notom. Devojke jarčevi ne vole mnogo detalja i čipku. Promenlljivi znaci poput riba, strelčeva, blizanaca i devica vole slobodu kretanja u svojoj odeći, ta stavka im je od velike važnosti. Dok je kod Jarčeva to u drugom planu, zapravo ove devojke će sa nemareom da ostanu netaknute tokom čitave večeri, birati baš ztakvu strukturu haljine. Nikako ne žele da protraće čitavu večnost birajući venčanicu, ali im je važan zapaćujuć kvalitet modela koji izaberu.

Idealne bridal kolekcije: Lela Rose Bridal Spring 2017; Carolina Herrera Bridal Spring 2017; Elie Saab Bridal Spring 2017; Rosie Assoulin Fall 2016.

foto: Lela Rose / Promo

Vodolija

Vladajuća planeta ovog znaka je Uran, koji se okreće u suprotnom pravcu u odnosu na sve ostael planete, te je Vodolija poznata po tome da sve što radi, radi na atipičan način. Takođe, poznati su i kao najveći buntovnici u čitavom zodijaku. Ova mlada definitivno odskače od standarndnih normi, što naravno važi i za njen stil. Ona se ne plaši da rizikuje kada je u pitanju moda. Odlično se snalazi sa asimetrijom i izuzetno autentičnim izgledom.

Vodolije su poznate i kao znak sklon promeni, te će sa ova mlada tokom svadbene večeri sasvim sigurno preobući. Ukoliko njena venčanica bude suviše jednostavna za njena merila, haljina koju ponese uveče sasvim sigurno će biti avangardna. Vole blještave detalje poput kristala i šljokica, ali i materijale koji sijaju.

Devojke Vodolije neretko izgledaju kao da su došle sa neke druge planete, a reč koja najbolje opisuje njih stil je: eklektičan. One mogu spojiti različite kulture, stilove, oblike i ere u model jedne haljine i učiniti da to izgleda sjajno.

Idealne bridal kolekcije: Costarellos Spring 2017; Ines di Santo Bridal Spring 2017; Maticevski Fall 2016; Naeem Khan Bridal Spring 2017.

foto: Costarellos/ Promo

Ribe

Bajna ili bajkovita, to su reči kojima se može opisati venčanica devojke rođene u znaku Riba. Ako postoji znak koji je romantičan i sklon fantazijama, to je onda definitivno ovaj. Ali ribe nisu samo romantična biča koje maštare po ceo dan, one su takođe i vrlo kreativne. Ove devojke mogu izneti boemski izgled koji je u isto vreme eklektičan, ali i sanjiv i romantičan. Vole meke materijale i slojevite modele. Lepršave haljine sa lakim slojevima i određenom mekoćom koja omogućava slobodu pokreta, baš kao da su obukle oblak. Tako izgleda idelana venčanica mlade rođene u ovom znaku. U kom god stilskom pravcu da pođe, haljina Ribe uvek će odisati romantikom.

Idealne bridal kolekcije: J.Mendel Bridal Spring 2017; Delphine Manivet Bridal Spring 2017; Chloe Pre-Fall 2016; Costarellos Spring 2017.

foto: J.Mendel(promo) / Delphine Manivet (IMAXTREE)

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija