I ove sezone je tako. U kolekcijama poznatih dizajnerskih kuća i high street brendova može se naći nekolicina komada inspirisana vojničnim stilom. Na prvom mestu ističe se Balmain, brend koji je svake godine inspirisan motivima military stila, koji je ujedno i jedan od zaštitnih znakova kuće.

Uz njih ističe se i Gucci koji na modele svojih jakni dodaje motive karakteristične za njihovog kreativnog direktora Alessandra Michelea. Koji podrazumevaju ukrase u obliku pčela i neizostavan vez. 

Za nadolazeću sezonu vojničku jaknu reinterpretirali su i Joseph Altuzarra, koji se odmakao od konvencionalnih crnih i zelenih tonova, predstavivši svoju jaknu u nežno roze boji, te Saint Laurent koji za novu sezonu predlaže vojničku pelerinu.

foto: Saint Laurent

foto: Versace

High street brendovi u stopu prate ono što rade veliki "igrači" pa je i Zara u novoj kolekciji predstavila nekoliko military komada s upečatljivim crvenim detaljima.

Tu je i Mango koji u svoj jesenjoj kolekciji predstavlja profinjeni zeleni kaput kao jedan od glavnih komada, koji će obožavati devojke naklonje klasičnom stilu i krojevima.

foto: Balmain

Izvor: buro247.hr
Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija