Čuje li taj zvuk dok hodate? Ne čujete? Odlično, jer to i jeste poenta.

Patike su ovog leta zamenile praktično svaku vrstu obuće, pa se tako nose ne samo uz suknje i suknjice, već i uz haljine koje podrazumevaju makar neku vrstu potpetica. Nema lupkanja, nema neudobnosti, nema bolnih žuljeva.

Iako je do sada ovaj tandem bio veliko "no, no" u modnom svetu, patike su uzele toliko prevlast nad ostatkom obuće u sezoni proleće/leto 2016., da uskoro očekujemo da ih ugledamo i na crvenom tepihu uz neku od gala toaleta ili u kombinaciji sa muškim odelom i leptir mašnom.

Zato vas ohrabrujemo da pohrlite u susret ovom praktičnom trendu, jer njegova vladavina tek počinje. I mada izgleda neverovatno, patike zaista sjajno pristaju uz sve vrste letnjih haljina, kako onih mini sa cvetnim printovima i prugama, tako i onih maksi koje uglavnom nosimo uz japanke. Mada se ne smeju izostaviti ni večernja izdanja seksi haljinica sa otvorenim leđima, pa i male crne haljine. 

Pogledajte kako su ove modele iznele poznate devojke i shvatićete kako ste čitavog života potpuno nepotrebno razmišaljali skučeno, a nije bilo nikakve potrebe za tim.

Zato ponekad određene trendve prigrlimo sa mnogo većim oduševljenjem nego ostale, a ovo je svakako jedan od njih! 

Elsa Hosk, jedna od Viktorijinih anđela izgleda poput srednjoškolke u mini haljinici sa cvetnim printom uz koju bele patike pristaju fantastično.

foto:Profimeda

Pravo letnje izdanje uz par klasičnih belih adidaski, pozdrav letu od divne Gigi Hadid.

foto:Profimeda

So '90s u izvedbi Alexe Chung, cvetna svilena haljina, džemper, strake i torbica koja se slaže sa bojama printa. Čista desetka.

foto:Profimeda

Odvažna Riri u još odvažnijoj sportskoj kombinaciji, ona postavlja nova pravila. Note to self: ovo moramo probati.

foto:Profimeda

Mala crna haljina i kaput u spoju sa patikama? O da, i to u vrlo stylish izvedbi Kendall Jenner.

foto:Profimeda

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija