Kako temperatura počnje da raste, jasno nam je da je leto iza samog ćoška. A to je znak da je vreme da obnovimo garderober sa IT komadima.

(5 najvećih modnih trendova koji nam stižu na leto)

Ovog leta poigravaćemo se jarkim bojama, kul printovima i raskošnim, prijatnim materijalima. Takođe, moramo spomenuti da ćemo imati bezbroj mogućnosti da na diskretan a efetkat način otkrijemo svoje noge, ruke i ramena, što će obradovati mnoge dame.

Predstavljamo vam pet osnovnih letnjih komada, koji su najavljeni kao najveći trendove sezone: 

Mornarski karo desen

Za razliku od zimske, letnja garderoba je uvek u znaku efektnih printova, poput cvetnog, prugastog, havajskog... Ove sezone, nam se vraća u modu ipak karo, koji je imao glavnu ulogu na revijama Marc Jacobsa i Victorie Beckham.  Jednostavan za uklapanje i stilizovanje, karo će ove sezone s trona zbaciti večne pruge!

Kako biste izbegli efekat ćebeta za piknik, birajte dobro skrojene komae, poput topova bez rukava, širokih pantalona i haljina sa detljaima od čipke. 

Foto: Promo / Sea

Slip haljina

Sigurni smo da ste čuli za trend nošenja underwear komada kao outerwear, a ovog leta ćemo se u potpunosti prepustiti njegovim čarima i nositi grudnjak topove, korsete i haljine koje podsećaju na spavaćice. 

Najviše se izdvojila slip haljina koja je bila popularna devedesetih, koja nam ove sezone dolazi u obogaćenoj varijanti- sa detaljima od čipke i satena. Odaberite model u jarkoj boji koji je savršen za letnje vreme i preplanuo ten. 

Foto: Promo / Top Shop

PageBreak

Volani

Dodajte dašak romantičnosti letnjoj garderobi tako što ćete birati komade sa volanima, koji će ove sezone dostići veliku popularnost. Bluza sa volanima daje dozu ženstvenosti svakodnevnim odevnim kombinacijama, i odlična je zamena za klasičnu belu košulju sa dugmićima. Takođe, haljine sa volanima mogu izgledati veoma romantično i nežno.

Foto: Promo / Jil Salander

Bluza sečenih rukava i ramena (cold shoulder top)

Ako postoji jedna silueta koja definiše prolećno-letnje trendove za 2016. godinu, ona su to bluze bez ramena. Ovaj model je bio popularan prethodnih decenija, a često smo ih viđali na najvećim ikonama stila, poput Brigitte Bardot i Jane Birkin.

Izaberite kratki top koji otkriva vaš stomak za festivalski look, a za svakodnevne kombinacije možete ponti majicu koja ima isečene delove na rukama i ramenima. Što se tiče kombinacija, ovaj model topova i majica najbolje se uklapa sa denimom, zvoncarama i plisiranim midi suknjama. 

Foto: Promo / Dorothy Perkins

Ravne mules papuče

Ponekad nas modni svet iznenadi sa komadima koje smo već neko vreme želeli. Primer za to su ravne mules, koje poseduju savršenu siluetu ali nam pružaju i udobnost.

Ove sezone nam dolazi veliki broj modela, poput papuča-mokasine i elegantnih kožnih sandala. 

Foto: Promo / Becksondergaard

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija