Kako mnogi misle, moda nije namenjena isključivo visokim i vitkim damama, već i onim sitnije građe i niskog rasta.

Koliko god vam se činilo da, zbog svoje nešto niže visine, se suočavate sa velikim stilskim izazovima, budite sigurni da odevanje i stilizacija nije toliko zahtevna.

(5 komada garderobe koji vizuelno sužavaju figuru)

Dovoljno je da ovladate osnovnim stilskim trikovima, koji se uglavnom oslanjaju na proporcije pri kreiranju outfita, boje i samu formu.

Predstavljamo vam najvažnije: 

Izbegavajte dugačke bluze

Dugačke bluze izgledaju odlično na visokim osobama, zbog čega ne bi trebalo da ih nosite ako ste nižeg rasta jer dugačka tunika će stvoriti nesklad proporcija koje mogu dodatno "skratiti" vaše noge. Dakle, uvucite krajeve košulje u pantalone, kako biste kreirali iluziju dužih nogu i skrenuli pažnju na vaš struk.

Foto: A love is Blind

Pokažite članak

Da li ste znali da pokazivanje članka može pozitivno da utiče nai vaš celokupan look, čineći vaše noge mnogo dužim? Dakle, crop pantalone koje sežu do sredine lista, i midi suknje su pravi izbor ako želite da izdužite svoju figuru i učinite je vitkijom. Tajna se krije u najtanjem delu noge: članku! Ako nosite pantalone koje su predugačke i prekrivaju vaše cipele, onda ponesite komade u istoj boji, jer ćete na taj način kreirati dugu liniju, koja povezuje vaš struk i petu. Samim tim, izgledaćete viši.

Foto: Collage Vintage

Monohromatska kombinacija

Kombinovanje komada sličnih boja kreira iluziju duže linije, a ona se direktno preslikava na vaše telo. Ovo možete jasno videti u kombinaciji koju je ponela Adenorah, a koja se sastoji od pantalona i cipela u crenoj boji. Dakle, probajte da uklopite pantalone sa gležnjačama, i iznenadićete se rezultatima. Vaše noge i celokupna figura će biti mnogo izduženija.

Foto: Adenorah 

Izbegavajte komade dužine oko kolena

Svi odevni komadi dužine oko kolena vizuelno smanjuju i "krate" vašu figuru na pola, a samim tim to znači da će skratiti vaš torzo i noge. Izbegnite ovu stilsku grešku tako što ćete odabrati da ponesete mini ili midi dužinu suknje, koja će uokviriti vašu figuru i sakriti sve nedostatke.

Foto: Style Du Monde

Uvek nosite bar malu potpeticu

Pre nego što počnete da negodujete, odmah ćemo vam reći da ne morate da nosite štiklu. Bilo da ste ljubitelj patika, sandala ili gležnjača, sa velikim brojem udobne obuće nemate izgovor da ne ponesete cipele koje poseduju petu nekoliko centimetara visoku, umesto poputno ravnih modela. Takođe možete potražiti patike koje poseduju skrivenu platformu, a koja će vam dodati ključni centimetar. 

Foto: Collage Vintage

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija