Ako provodite dosta vremena pretražujući Pinterest, možda ste već primetili da se dve boje izdvajaju: blush roze i mint zelena. Nijanse pomenutih boja su toliko popularne da ih je Pinterest proglasio zvaničnim bojama Pinteresta za 2016. u fashion kategoriji.

Naime, ova trendi mreža na kojoj možemo da pratimo sve vodeće trendove kada su moda, lepota, hrana i uređenje doma u pitanju, objavila je koje su dve nijanse trenutno najtraženije na toj mreži.

Pink, ta večna boja proleća ove sezone se vraća u svojoj najlepšoj verziji - svetloružičastoj, s podtonom sive, koju često zovemo i prljavo roza. Nosimo je u vidu blejzera, mantila (bez rukava), pantalona, i detalja poput kaiša, salonki, torbi. 

Foto: Promo/kais-Saint Laurent, jakna-Balencijaga, tašna- MIU MIU

Prema bazi podataka S Pinteresta, koja sadrži 5.6 biliona pinova koji su vezani za modu, broj onih sa blush roze bojom je porastao za 20% ove godine, dok je broj pinova sa mint zelenom bojom je porastao za 40% od decembra.

Mint green nosimo u vidu laganih pulovera, plisiranih suknji, patika i haljina.

Foto:Promo/haljina- Burberry, tašna-Givanchy

To je predvideo i Pantone koji je za boje proleća odabrao slične Rose Quartz i Serenity, nežnu pastelnu roze i plavu.

Ove boje hit su prolećnih kolekcija high street prodavnica, a u potpunosti pristaju uz nežne bluze, popularne bomber jakne i haljine koje su u trendu ove sezone. Kao što smo već pisali, ove dve boje pedstavljaju, a kako Pantone naglašava, BALANS - TOPLINU- KOMPLEMENTARNOST - DUALNE EFEKTE - MIRNOĆU.

Mogli smo ih videti u kolekcijama Louis Vuittona ,Oscarade la Rente i Diora za proleće 2016.

Blush Rose 

Blush Rose- puderasto roze je nežna nijansa koja prenosi saosećanje i osećaj pribranosti, a asocira nas na zalazak sunca, pupoljak cveta ili rumeni obraz.

foto:instagram/fashionsnoops

foto:instagram/fashionsnoops

Naš savet: Nosite svileni donji veš u blush rose boji.

Mint green

Ova predivna, blistava nijansa divno prati sunčane dane, veoma je efektna, a istovremeno nežna i romantična. Odiše svežinom i dobro je rešenje za prolećne aksesoare ili lepršave bluze. 

foto:instagram/divaspopup

foto:instagram/55.studio

Priredila: Jelena Bokić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija