Siva i bež pretenduju da obeleže sam početak proleća. 

Ova mešavina dve krajnje neutralne boje rezultovala je nijansom za kojom su u poslednje vreme svi poludeli. Kombinacije sive i bež možda na prvi pogled izgledaju potpuno jednolično, ali u kombinaciji sa jednostavnim krojevima i materijalima stvaraju novu sliku minimalizma. 

"Greige su davno isprobali arhitekte i dizajneri enterijera - to su možda i najslikaniji prostori među enterijerima, koji oslikavaju klasičan francuski šik i pravilo: "Less is more". 

Bela, crna i siva su svakako i dalje glavne boje minimalističke modne filozofija ali evidentno je da smo se pomalo svi toga zasitili, i da nam je potrebna neka nova boja, nova nijansa.

Greige je boja koja u sebi nosi i onu ozbiljnost i sofisticiranost kakvu samo mogu da iznesu crna i siva, ali nosi i razigranost i vedrinu koju imaju bela i bež, što je upravo ono što nam treba ovog proleća.

Spomenuli smo da ova kombinacija već duže vreme inspiriše dizajnere enterijera, pa nam se čini da su modni kreatori upravo iz enetrijera izvukli inspiraciju. Nameštaj i dekorativne sitnice koje upotpunjuju jedan prostor u greige nijansi omiljeni su trend većine, pa nas ne čudi želja modnih dizajnera da ove nijanse prenesu i na garderobu.

Foto: Simon Watson

Što se tiče garderobera za proleće, napomenuli smo da će denim trend igrati glavnu ulogu, pa je najbolje da upečatljive komade od džinsa ublažite ovom nijansom i stvorite balans za kojim svi žudima i koji nam je toliko potreban posle dugih zimskih dana.

Fenomenalna stvar sa ovom nijansom je što možete da se priklonite greige nijansi koja je bliža sivoj, ili ako više volite toplije tonove da svoj outfit ukombinujete u greige nijanse koje su bliže bež ili kamel boji.

Bez obzira da li se radi o kaputu, pantalonama, džemperu ili asesoarima, greige je idealan izbor za one koji žele u svoj minimalistički stav da unesu mali zaokret, a da time ne krše sveta pravila minimalizma, normcore pokreta i casula-smart stila. 

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Grey+Beige=GREIGE