Ne znamo zašto je to slučaj, ali zimu mnogi doživljavaju kao prilično monotono, depresivno vreme pa se samim tim ogrnu u monohromatski plašt koji može da bude krajnje boring ako se nosi u nedogled.

Da se razumemo, volimo i mi all black, all grey izdanja i često ih nosimo, ali where is the fun?

Jer, zima može da bude jednako kao letnja sezona zabavna, vedra, vesela i eklektična. Da, više ne možete da nosite prozirne haljine od tila, gole noge i sandale, ali zato možete da nosite plišane haljine sa čipkanim dekolteom, vunene hulahopke i najsavršenije čizme preko kolena. Da ne pominjemo pregršt bundica u jarkim nijansama, šešire i ogrlice koje će vaš svaki look osvežiti.  

Da ne pominjemo slojevitost, jer upravo ovo stilizovanje nam daje priliku da se igramo. Mi vam ovoga puta zato donosimo neke nove savete, nove trikove ukoliko vam je ponestalo inspiracije.

Debeli džemper od krupnog pletiva nosite preko jakni i košulja

Da, znamo da je izlazak iz kuće, bez kaputa, kao da izazivate smrt jer ćete se sigurno smrznuti pre nego zađete iza ugla. Ali, ukoliko ispod džempera obučete košulju i neku tanju jaknu, ne bi trebalo da vam bude zima. Ovo je ipak predlog koji spada u krajnje revolucionarne i dolazi u opticaj samo ukoliko temperatura premašuje 10 stepeni. Zato, ukoliko napolju primetite snežne pahuljice a temperatura pokazuje debeli minus, ponesite sa sobom obavezno kaput ili bundu.

Instagram/@mariovillanuevastyle

Nosite blejzer tako da prednji deo nosite pozadi, odnosno leđni napred

Ukoliko odlučite da neki party obeležite plišanim odelom ili nekim smokingom, razmislite o ovom triku koji vam sigurni smo nikad ne bi pao na pamet! Pogotovo ako leđni deo krasi malo duži kroj i šlicevi sa strane. Dodatne poene za stil će vam definitivno obezbediti neka statement, cool ogrlica koju ćete nositi oko vrata.

Instagram/@nataliehartleywears

Kopirajte Gucci estetitiku u realnom životu

Verujemo da ste do sada već videli pregršt kombinacija koje uključuju — dugačak kaput, slip haljinu, ravne cipele. Zar ne? Sad je na vama da je interpretirate na svoj način. Za dozu vintage looka možete da izaberete kaput u otmenoj burgundy boji, malo pohabanije cipele u bronzanoj boji, vunene dokolenice i čipku.  

Instagram/@thesartorialist

Košulja preko rolke

Možda još niste primetili, ali #putaturtleneckunderit je nov #putaneggonit. Ovo je classy i nekako školski, kao da nosite uniformu ali izgleda malo hipsterski i nekako ležerno, pogotovo ako se nosi na suknju sa faltama. Ovde je bitno da nosite jednostavne rolke a ne one raskošne sa naborima. Dole nek vam bude neki cozy komad, gore kombinacija poslovnog i komfornog.

 Instagram/@alexanderwangny

Umesto da podvrnete rukave, pustite ih da budu spušteni

Znamo, znamo. Taman kada smo vas naučili da ležerno podrvnete rukave, savetujemo vas da ih spustite, odnosno da ih nosite kako su kreirani da stoje. To se posebno odnosi na extra stilizovane, zvonaste rukave koji su u modi. Savetujemo vas da nađete neku košulju malo krućeg materijala koju ćete nositi ispod džempera.

Instagram/@le21eme

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija