Možda pantalone određuju francuski šik, ali Milanski svakako određuje dobro, staro odelo. Samo bacite pogled na ulice i biće vam  jasno da radni dan jednog odela premašuje uobičajeno vreme od 9 do 5, a mesto mu je svuda, samo ne u kancelariji. U jarkim bojama, desenirano ili muškog kroja, novo power suit upečatljivije je nego ikada. Ako vam, ipak, više odgovara neutralna paleta, neka vas inspirišu Isabella Rossellini, Anna Oxa i androgina femme fatale. Dodatak poput filcanog šešira ili ekscentrične obuće uradiće veliki posao.

Sa desenom

Razmišljajte izvan pravila! Ne, ono ne mora biti jednobojno i ne zahteva da pod rukom nosite akt tašnu. Ova sezona potrudila se da dokaže kako ono može da se nosi i van officea. U stilu 70-ih, 80-ih ili 90-ih, ponuda je velika, a odluka teška... Poznato je pravilo kako aksesoar može da napravi i promeni čitav look. Sada je to rečeno glasnije nego ikada. Ekscentrična obuća i filcani šeširi učiniće da vaše odelo bude daleko od konvencionalnog. Suprotnosti se privlače, što jednostavniji komplet, to upadljiviji detalji.

Muško odelo

Bezbroj puta čuli smo kako treba pozajmljivati iz muškog ormana. U ovom slučaju, direktivu slobodno shvatite doslovno. Dvodelno ili trodelno, sa maramicom u džepu ili krznom oko vrata, dovoljan je samo par visokih potpetica da omekša ovaj muški kroj.

Odelo u boji

Nova boja, novi stav. Jarki kolorit od glave do pete ukombinujte sa minimalističkom rolkom ili bluzom u kontrastnoj nijansi, a detalje svedite na minimum. Neočekivani obrti samo pojačavaju moć klasičnog odela, nemojte se bojati da budete u centru pažnje!

Tekst: Adela Damjanović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija