Moda se uvek transformiše, menja i često osvrće na daleku prošlost i istoriju. Zato nas i ne čudi što je poslednji IT komad iz nove sezone proistekao sa podneblja Nepala, Pakistana i Indije.

Ove daleke zemlje su poznate po visoko kvalitetnoj vuni koja se dobija od zaštićene i posebne vrste ovce koja živi u ovim krajevima. Reč je o pašmini, retkoj vrsti vune koja je sada postala popularnija nego ikada i koja se mahom koristi za dizajniranje mekanih pončo ogrtača koji predstavljaju ključni komad ove jeseni.

(12 savršenih pončo ogrtača za jesen)

Sigurno se sećate fantastične Burberry revije (pre nekoliko sezona) kada su se na pisti pojavile Cara, Rosie, Jourdan u monogramskim ogrtačima koje ste poželeli na sebi istog momenta.

Pončo ogrtači su od tada postali jedan od glavnih ogrtača jeseni. 

Foto: Instagram / egoist_official

Sve dobre strane ovog fantastičnog modnog komada nije potrebno isticati- jer čim ih pogledate jasno vam je da su krajnje udobni, moderni i univerzalne veličine.

Ovi mekani ogrtači su odlični za slojevito odevanje tokom jeseni ali i zime, kada ih možete nositi preko debelih džempera, kaputa i prsluka. 

Foto: Instagram / wetseal

Kako biste izbegli efekat Clint Eastwood, savetujemo da odaberete pončo koji nije previše dugačak i koji ne liči na ćebence. Zapamtite da on može biti veoma glam, tako da vam može poslužiti jednako i za dnevne i večernje varijante.

Ako pak imate problem i ne znate kako da ih stilizujete, pogledajte kako se u stilizovanju istih snalaze trendseterke:

Foto: Instagram / loveyourfate_

Foto: Instagram / modeofmention

Foto: Instagram / gentlefawn

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija