Sigurno ste čuli neiskren i pomalo poražavajući pokušaj komplimenata koji zvuči "pa ti ne izgledaš baš toliko nisko!" Da, znamo da ovo ume da smeta a i da pređe u onu fazu kada vam jednostavno postane dosadno da objašnjavate tačan broj centimetara i da određujete koja je tačno granica niskog VS visokog čoveka.

(7 stilskih trikova koji garantuju da ćete izgledati mršavije)

Kako biste se osećali sigurnije i udobnije u svojoj koži, odabrali smo 7 ključnih komada uz pomoć kojih ćete izgledati nekoliko centimetara više. 

Nositi mini teksas suknje 

Mini suknja je odličan izbor, ali kada birate model morate povesti računa o vašoj silueti. Izbegavajte modele koji su prilepljeni uz same butine, a umesto toga birajte suknju A kroja sa visokim strukom. Zategnutija suknja će učiniti da vaše noge izgledaju kraće, dok će ih širi oblik produžiti, i dati malo akcenta na vaše butine. 

                                                                  Steve J & Yoni P

Izbegavajte cipele sa trakama koje obaviju zglob

Zapamtite, ovo je veliko NE. Dublje cipele ili one sa trakama koje se prepliću oko članka će vas učiniti mnogo nižim i ono najgore- skratiće vam noge! Salonke su najbolji model koji će vam sigurno odgovarati, posebno one u nude boji. Treba vam više dokaza? Dve reči: Kim Karadashian.

                                                                         Jimmy Choo

Birajte porubljene pantalone 

Pantalone sa širokim nogavicama su odlične u teoriji, ali u praksi nisu baš tako dobar izbor. Zato vas savetujemo da umesto takvih modela birate pantalone ravnog kroja ili skinny modele, koje treba da se završavaju odmah iznad članka. Ako su duže možete ih podvrnuti ili porubiti. Setite se samo modela koje je obožavala da nosi slavna Audrey Hepburn i znaćete o čemu pričamo. Ovo je generalno odličan savet za sve: Porubite pantalone! Bićete iznenađeni koliku promenu ćete dobiti sa ovim malim trikom.

                                                                      Theory

Pobrinite se da vaša košulja dodiruje kukove

Košulja je jedan odličan komad, koji u zavisnosti od modela može savršeno naglasiti vaše atribute ali i istaći nedostatke. Šta onda treba da radite? Nemojte da birate oversize modele, sem ako ne planirate da ih ubacite u farmerke ili suknju. Pored toga, zapamtite da kraj košulje treba da se završava tačno na kukovima, a ne da pada preko i da prekriva butine. Takođe odličan trik je da presavijete rukave, ostavite nekoliko dugmića raskopčanih ili da je neuredno ušuškate u pantalone (negde na sredini). 

                                                                           R13

Izbegnite letnje jakne i sakoe koje su sečeni na stranu

Duži model sakoa ili jaknice koje su krojene na stranu će skrenuti pažnju na donji deo vašeg tela i naglasiti sve vaše nedostatke, pa i problem sa visinom. Slično kao kod košulja sa dugmićima, ne dozvolite da vaš sako ili jaknica pada ispod linije kukova. Porubljeni šavovi će vašem outfitu dati strukturu, što znači da će vaše telo izgledati mnogo duže i mršavije.

                                                                    Narciso Rodriguez

Birajte midi, a ne maxi dužinu

Odmah da vam kažemo da treba da izbegavati maksi suknje. Iako su aktuelni šareni dugački boho modeli, pomislite samo na tu količinu tkanine koja prekriva dve trećine vašeg tela. To jednostavno nikako ne može dobro da vam stoji. Umesto toga pokušajte da nosite suknje srednje dužine ili pencil modele. 

                                                                Halston Heritage

Nosite srednje veličine torbi

Dok su male večernje torbice velika prednost za niske devojke, velike torbe su aksesoar koje definitivno treba da zaobiđu. Setite se Mary- Kate i Ashley Olsen, 2008. godine? Da, njihov stil jeste bio na neki način nežan, ali ogromne torbe su delovale preglomazno na njima i odavale realnu visinu, što svakako nije bio dobar efekat. Izaberite torbu srednje veličine, koja se sastoji od više neobičnih detalja,koji mogu biti veoma korisni.

                                                                      Michael Kors

Tekst priredila: Kristina Miloševev