Zvoncare, čupavi prsluci i šeširi širokog oboda ulivaju vam strah u kosti? Opustite se, njihov povratak ne znači da treba da se obučete kao Elton John na početku karijere. Izdužena silueta i platforme proveren su način da izgledate vitkije, zabavna krzna da vam nikada nije hladno, a printovi i raznobojni aksesoari da ne bude dosadno. Probudite svoju kreativnost, ova zima je sve drugo, samo ne tmurna.

Do poda

Prvo pravilo je da, koliko god da su vam potpetice visoke, pantalone, suknje i haljine moraju da prekrivaju sve osim vrhova cipela. Na raspolaganju su vam dve suprotne opcije. Prva predstavlja zimsku fantaziju svake boho devojke: geometrijski i cvetni deseni na laganim materijalima koje ćete upariti sa teškim kratkim jaknama, a druga je monohromni look od glave do pete. Preskočite upadljiv aksesoar: moderna devojka je, ipak, u dubini duše minimalista.

Sve je u sitnicama

Aksesoar je najsigurniji način da isprobate neki trend. Ovaj je stvoren za vas ukoliko volite cipele za kojima se svi okreću. Dozvoljene su sve varijante, pod uslovom da nisu ravne. Sakrijte pogled ispod spuštenog oboda i samouvereno produžite dalje. Još ste skeptični? Torba sa mekim ovčijim krznom više je nego dovoljna.

Pod pokrivačem

Bez ovog komada ne možete preživeti zimu, a ako pitate nas, ni proleće. On može da postane sve. Jake boje i rese idealan su protivotrov zimskom sivilu, dok ćete uz neku neutralnu ili puderastu nijansu automatski osvojiti poene za stil. Izbalansirajte volumen u gornjem delu tela sa uskim nogavicama ili, što da ne, golim nogama. Šešir ili naočare za sunce jedini su detalj koji vam je potreban.

Pokahontas

Rese vladaju. Zaboravite one kratke kaubojske u prirodnoj boji kože, u gradskoj džungli što su duže, to bolje. Možete ih nositi na haljinama i ogrtačima, a pošto naglašavaju svaki pokret, na pantalonama ih preskočite. Najsigurniji način je da ponesete torbu u nekoj boji koja je u kontrastu sa ostatkom vaše odeće.

Tekst: Manda Javorina