Ne znamo za vas, ali mi kada krenemo u šoping s namerom da kupimo jednu haljinu, često imamo osećaj da smo pregledali beskonačne metre materijala. Od cvetnog printa, preko crnih, proznirnih modela do haljina čiji krojevi izgledaju kao arhitektonsko delo, sve te haljine u moru šifona, svile, neoprena, kože i čipke imaju za nameru da nas potpuno slude i nateraju da kupimo ne jednu, već minimum tri haljine!   

Zato smo mi tu da pomognemo! Jer, nekako se na kraju svelo da svakoj ženi treba samo 5 sledećih modela haljina.

Klasična mala crna haljina

LBD je must have u garderoberu svake cure. I to nije nikakvo iznenađenje. Ali svaka žena mora da ima minimum jednu malu crnu haljinu. Ovaj savet je sigurno i vaša mama dobila kao ključni savet od svoje mame. LBD spada u najklasičnije ali i najelegantnije kreacije koje možete da nosite u bilo kojoj prilici: na posao, na kafenisanje, na koktel veče, na svirku, u pozorište, na koncert, u kupovinu, na dejt. Večna i tako moćna haljina.    

Elegantna formalna haljina

Ne verujemo da ćete imati priliku da često dobijete poziv na neki glam događaj koji podrazumeva crveni tepih, masu fotografa koji će ovekovečiti vaš dolazak. Ali poželjno je da imate u garderoberu jednu dugačku haljinu koja može da vas spase u situacijama zvanim svadba, glam dodela nekih nagrada ili korportivni koktel. To ne mora da bude obavezno dugačka haljina ali da izgleda otmeno, prefinjeno i glamurozno.

Statement haljina

Bez obzira na stil, dobra, upečatljiva haljina je takođe must have. Bilo da ste u girly stilu cura koja preferira cvetni dezen i lepršav kroj ili žena koja obožava minimalistične, svedene krojeve, apstraktne printove  i zagasitu paletu, pronađite statement haljinu koja odgovara vašem senzibilitetu i koja će savršeno osvežiti vaše dress kombinacije.   

Haljina za ples

Swing haljina, mini ili midi dužine sa blagim naborima ili faltama je komad koji svakoj ženi daje mladalački izgled i jedan element zabave. Pogotovo su atraktivne one koje imaju podignut struk. Ovo je takođe jedan od najudobnijih i najpraktičnijih modela koji vam daje priliku da se osećate prijatno u njemu, kao i da se krećete bez problema i utiska da vas nešto steže.  

Haljina za posao

Iako i na posao možete da nosite malu crnu haljinu, ponekad je dobra ideja da jedan takav kroj osvežite sa drugom bojom: zelenom, bordom, tamnoljubičastom, ali i da eksperimentišete sa teksturom, printom i krojem. Glavni savet oko kog biste trebali da tragate za idealnom haljinom za posao: bez otvorenog dekoltea, dužina midi i izbegavajte jarke, upečatljive printove koji „vrište“ na vama.