4 načina da ove zime nosite oversize vuneni šal

foto: Imaxtree

Famozni ogrtač koji najviše podseća na vuneno ćebe, lansirao je britanski brend Burberry, nakon čega je usledila pomama za ovim komadom!

Obmotajte oko sebe, nalik šalu

Ovo je najjednostavniji i najčešći način stilizovanja bilo kog šala (infinity, marame, ešarpe). Obmotajte ga nekoliko puta oko sebe, a napred pustite da pada. Prednji deo možete po želji da zavežete u čvor, ali je za bolji izgled preporučjivo da pustite da pada preko grudi. Takođe, možete da uvučete kosu unutra, i tako se dodatno ugrejete ukoliko je neki debeli minus. Ne treba zabroaviti da je ovo možda i najpreporučljiviji i najbolji način stilizovanja masivnih, oversize ogrtača kada je napolju ludo, zimsko vreme koje podrazumeva vetar, minus i sneg.  

 

S leva na desno: Helena Glazer sa bloga The Brooklyn Blonde, Sam P. sa bloga The Sams Blog, i Alexandra Pereira sa bloga Lovely Pepa.

Pričvrstite kaišem na struku

Još jedan trend koji je došao iz radionice Burberryja, prvobitno kao predlog svilenih, oslikanih marama koje smo videli na njihovoj prolećnoj reviji. Ovo je krajnje dekorativan način stilizovanja jer šal bukvalno samo prebacite preko ramena da pada, a onda je u struku pričvrstite kaišem naglašavajući upravo struk. Međutim, ovo je detalj koji je vrlo ležeran, urban i nekako retko kada viđen.

   

Sa sleva na desno: Annette Haga sa bloga NetteNestea i Karolina Jo sa bloga Karamode.

Prebacite preko ramena

Najelegantniji način da nosite neku vrstu ovog šala je da ga nalik svilenoj marami prebacite preko ramena, što će učiniti da izgleda kao da ste obukli preko bluze, haljine, košulje vuneni bolero. Takođe možete da pustite da vam malo padne s ramena (ukoliko ste naumile nekog da zavedete, i pogotovo ako imate ispod gola ramena).   

S leve na desnu: Melanie Morais sa bloga Born Lippy i Victoria sa bloga Mango & Salt.

Obmotajte samo deo 

Ovo je onaj detalj koji poručuje "ja sam tako kul cura". I pored prvog, najjednostaviji način da nosite oversize šal koji mahom deca nose kada nameravaju da prave Sneška Belića u snegu.   

S leve na desnu: Joyce Croonen sa bloga MyDubio i Stephanie sa bloga DarlingTwo.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...