Otkažite termin kod manikira! Zaboravite onaj preskup prsten koji već mesecima merkate jer je potpuno nepotreban.

Ukoliko već niste primetile, rukavi su toliko dugi da su gotovo „progutali“ šake. U njima ruke deluju tanje, a svaka žena koja ih nosi, oseća se minijaturno i krhko kao svako ko na sebe obuče neki oversize komad. Zato, neka vas ne brine to što ćete malo teže proveravati poruke, držati volan ili stavljati maskaru…

Džemper

Najjednostavniji način da utolite svoju glad za XXL rukavima svakako su predimenzionirana pletiva koja možete nositi umesto jakne ili mantila. Savršena su dopuna midi suknjama od  tila ili svile kao i iscepanim boyfriend farmerkama. Jedino čega ne smete da se odreknete jesu visoke potpetice. Držite se jednostavne palete, poput bele crne i teget, ili suptilnih desena, u protivnom rizikujete da izgledate poput cirkuskog izvođača.

Prsti koji proviruju

Rebraste rolke uzanih rukava, sa ili bez otvora za palčeve, svakako su najgracioznija varijanta za one koji samo žele da se poigraju sa ovim trendom. Prsti su slobodni, a proporcija tela ostaje nepromenjena. Idealne su za slojevito oblačenje i najbolji su način da udahnete novi život svom omiljenom perjanom prsluku ili kaputu bez rukava (ko kaže da trendove ne treba kombinovati?). Uz intenzivne nijanse i jednobojne kombinacije uvek ste na dobitku.

If I were a boy

Inspiracija muškom modom podiže se na novi nivo. Nije bitno koliko ste vremena provele određujući pravu dužinu perfektno ispeglane manžetne, vaš trud ne sme da se vidi. Casual duh je apsolutni imperativ. Uske pantalone i kapute minimalističkih krojeva spojite sa što diskretnijim aksesoarom i spremne ste za pokret.

Zabavna krzna

Nema zime! Ljubiteljke devize „više je više“ već odavno šetaju raznobojna (uglavnom) veštačka krzna koja im prekrivaju šake. Ovako obučene spremne ste na sve, od jutarnjih šetnji do večernjih izlazaka, pa nema ograničenja ni kada se radi o bojama ili detaljima i materijalima. Jedino pravilo: ako su rukavi predugački, neka bunda bude kratka jer ne želite da vas neko zameni sa Jetijem.

Čista elegancija

Ako ste pomislile da dugački rukavi, ma koliko bili kul, ne mogu da budu i ženstveni, niste u pravu. Presudan detalj je silueta koja je tanka u struku. Puni meki materijali sa reljefom, poput brokata i žakara, idealni su za one koje ne mogu da se odreknu klasične elegancije. Budite hrabre i otkrijte malo kože, izgledaćete neodoljivo. 

Priredila: Manda Javorina