Svako ima te dane kada se oseća nekako debeljuškasto za svoje uobičajene pojmove, bez obzira da li se skala na vagi zapravo pomerila ili ne. Dešava se svima – modnim i beauty urednicima, takođe, da se osećaju naduto, traljavo i kao da im ništa iz ormana ne stoji dobro. Međutim, svi mi koji radimo u modi, imamo jednu malu, nefer, prednost: imamo insajderske uvide u sve trikove i hakove u vezi sa krojevima koji laskaju figuri, modelima koji kamufliraju nedostatke i materijalima koji su najbolji prijatelji vaših bokova.

Ipak, sve što znamo, volimo i da delimo, pa vam zato predstavljamo 7 trikova, odobrenih od strane Elle urednika iz celog sveta, koji će vam po maći da izvučete najviše od onoga što vam je priroda podarila, zahvaljujući dobroj taktici pri izboru odeće i kombinovanju.

Košulja oko struka

Stil koji će odobriti svaki iskreni fan Nirvane, ali i stilski znalac, jer je u pitanju kombinacija koju vaši bokovi obožaju. Košulja ili duks oko struka preusmeriće pogled na centralni deo vašeg tela, koji će pri tom izgledati vitkije, a osim toga – jednostavno izgleda kul.

Delimično uvučena košulja

Uvucite samo deo košulje ili bluze u džins, a to će stovariti utisak da imate potpuno ravan stomak i da nikakve kiflice tu nisu uspele da provuku.

Njegov džemper

Najbolji način da stvorite utisak tanušnih nogu? Pletivo u masivnim dimenzijama. Muški (bukvalno onaj koji ste pozajmili od dečka), ili ženski, ali oversize džemper i leggings će vas stanjiti u sekundi. Modna nauka na delu!

Kombinacija za prvi red

Jedna kombinacija sa kojom ne možete da pogrešite: strukirani crni blejzer, džins i štikle. Visoke potpetice uvek pomažu da se držite gordo, a kroj blejzera će vas vizuelno suziti.

Smele naramenice

Idealan za vaše „debele dane“ je stil koji podseća na klasičan Isabel Marant look: statement jakna sa velikim naramenicama i dobro skrojene uske pantalone.

Skupocena bluza

Svilenkasta, ležerna bluza koja nehajno pada preko vašeg tela, dovoljno je široka da ne ističe ništa što ne želite da bude istaknuto, a dovoljno je i prefinjena da se u njoj osećate kao milion dolara. Uložite novac u jedan takav komad i neka on bude vaš kec u rukavu, onda kada se ne osećate naročito privlačno sami sebi.

Silueta peščanog sata

Široka suknja A kroja u retro stilu i jednostavna crna bluza, učiniće da se osećate udobno i bezbrižno po pitanju figure, naročito ako tome dodate visoke potpetice.