Oslobodtite se šablona

Ovaj trend prevazilazi termin „mornarski“. Pruge su svuda i možete ih poneti na svakom komadu odeće ili aksesoara koji vam padne na pamet, čak i na nakitu. Počnite polako: pozajmite omiljeni komad muškaraca sa stilom – prugastu košulju – ali zaobiđite uobičajene plave i sive. Boje koje tražite su ružičasta, žuta, zelena i svetloljubičasta. Suknje i haljine takođe su idealne za one koji do sada nisu bili naklonjeni ovom trendu. Obratite pažnju na dve stvari: dužinu (ne kraće od nekoliko centimetara iznad kolena) i na to kako stoje (ako su preuske, počinili ste najveći greh).

Nova pravila

Zaboravite na stav da su horizontalne pruge zabranjena teritorija. Kratki top ili krznena jakna sa raznobojnim štraftama? Želimo! Uska suknja na široke crno-teget pruge (kad već kršite pravila, zašto da ne i poneko o bojama)? Da, molim! Ukoliko ste modni avanturista u duši, slobodno pustite mašti na volju: kombinacije komada sa prugama u različitim smerovima ili pruga sa drugim printovima, poput cvetnog, nezaobilazne su u garderobi svake street style zvezde koja iole drži do sebe.

Oprobano

Pantalone i suknje na vertikalne pruge izdužiće svaku siluetu, pogotovo ako ih uparite sa jednobojnim gornjim delom u nijansi iz iste palete. Nema potrebe da se ograničavate na samo jedan model. Iako je opšte prihvaćeno da su uske farmerke najnosivije, pruge jednako dobro izgledaju i na širokim pantalonama mekih linija, a maksi-suknje u pun krug su najbolji način da unesete malo drame u svoju svakodnevicu. Jedino treba da povedete računa o tome da gornji deo bude precizno krojen kako vas ceo outfit ne bi progutao.

Mali koraci

U slučaju da i dalje niste sigurne da je ovaj look od glave do pete pravi izbor za vas, dodajte raznobojni prugasti aksesoar svojim uobičajenim kombinacijama. Torbe, kape, šalovi i kragne od krzna savršen su način da probijete led. Odlučite se za neočekivane boje, poput živahnih crvenih i narandžastih, jarke zelene i žute, pa ih uparite sa neutralnom odećom. Baletanke i espadrile klasičnog mornarskog dezena su svakako sigurna opcija, ali prava zabava se krije u špicastim salonkama sa visokom petom i lakovanim detaljima u boji. 

Tekst: Manda Javorina