Drage naše dame, pripremite se da na proleće budete kompletno izdepilirane, jer će u modi biti suknje i haljine ekstremno dubokih šliceva.

Onaj tip šlica koji je Kendall Jenner imala na  provokativnoj haljini Fausta Puglisia letos kada se pojavila na godišnjoj dodeli nagrada MuchMusic. Ako vam izdanje Kendall nije poznato, onda smo sigurni da ste upamtili look Angeline Jolie koja je svoju golu nogu na dodeli Oskara 2012. godine pokazala uz pomoć dubokog šlica na crnoj haljini.

Naime, ako je suditi prema prolećnim kolekcijama koje smo videli do sada, sledeća sezona je odlučila da se prilično “razgoliti” i pozabavi seksepilom pa je kod mnogih dizajnera jedan od glavnih detalja bio šlic. Ali ne onaj diskretan, do kolena ili eventualno malo više, nego onaj rizičan, izazovan i provokativan koji može svima da otkrije vaše karlične kosti.

Pazite, koliko god da je seksi, ovaj trend koji nam stiže zahteva da budete u pripravnosti jer su “nezgode” s odećom itekako moguće, i to one koje mogu da nas izblamiraju u roku od sekunde.  

Versus Versace

Altuzarra


Diane von Furstenberg 

Nicole Miller

Reem Acra