Jeansa, kao i cipela, nikad dosta. Večani komad i definitivno fetiš svih fashionista, čijeg se množenja nikada ne zasitimo.

Savršen odevni komad koji jednako atraktivno ide uz patike i elegantne salonke i za koji vam je potrebna jednostavna nadogradnja u vidu ležerne majice i kožne jakne. Ovog proleća jeans je doživeo pravi bum kada se nosio u paru sa teksasom, shodno činjenici da je denim + denim bio jedan od glavnih trendova sezone koju smo pozdravili.

Iako ga najpoznatiji kreatori RTW kolekcija izbegavaju (čekamo trenutak kada će nam dizajneri ponuditi inovaciju sa farmerkama u glavnoj ulozi), high street brendovi poput Zare, Manga, Pull and Beara, Springfelda, H&M-a se utrkuju ko će prezentovati zanimljivije farmerice koje će biti glavni hit i najprodavaniji model sezone.

Tokom proleća smo videli da je glavni trend u jeansu bio iscepani, baggy stil, a ovde smo odlučili da vam predstavimo 3 glavna modela, koja bi svaka cura trebalo da ima u svom ormanu.

Crni, ili tamnoteget skinny

Taman jeans jednako dobro stoji i vitkim curama i punijim, koje prividno sužava. Ovaj model je posebno atraktivan za večernje i poslovne kombinacije, u paru sa blejzerom i salonkama. Takođe od svih modela jeansa izgleda najskupocenije.  

foto: Guess

Ležerni, baggy

Koliko baggy, to je na vama, ali svaka cura bi trebalo da ima u svom garderoberu minimum jedan par ležernog, širokog modela jeansa u kojem će se osećati prijatno, a izgledati sasvim kul.  

foto: AG

Klasičan, ravnog kroja

Bilo da je taman ili svetao jeans u pitanju, plitak ili visok struk, ovaj par je apsolutni IT model svake sezone i kraljica jeansa.

foto: Koral