Smatrate ovo mini lekcijom iz modne istorije, poglavlje haljine.

Jer ovo su krojevi i modeli koji predstvaljaju klasiku i iz decenije u deceniju odolevaju trendovskoj prolaznosti, trpeći eventualno male stilske izmene.

Ako pazarite neki od ovih modela, postarajte se da mu dodelite posebno mesto u ormanu, jer će se u njemu zadržati dugo, dugo.

Haljina na preklop

Od antičkih kimona do Diane Von Furstenberg koja je sedamdesetih oživela ovaj kroj, bezbedno je tvrditi da je haljina na preklop odlična fashion investicija.

Ne samo da laska gotovo svakoj figuri, već je savršena za sve moguće prilike, od posla do izlaska.

Diane Von Furstenberg

Haljina A kroja

Ova laskava haljina postala je trendi davne 1955. godine, kada je pariski krojač Christian Dior predstavio svoj New Look. Ovaj ženstveni stil obično podrazumeva široke bretele i plise od struka na dole, sa suženjem na pojasu. Bez obzira na sve moguće varijacije, u suštini ova haljina dobro stoji svima i tu je da ostane zauvek. Idete na neko venčanje ove jeseni? Razmislite o ovom ženstvenom stilu.

Alice + Olivia

Haljina ravnog kroja

Svi možemo da se setimo bar jedne modne ikone iz šezdesetih koja je nosila ovakvu haljinu (Jean Shrimpton, na primer), a iako ovaj stil više nije toliko zastupljen na crvenom tepihu, dobio je svoje mesto među workwear kombinacijama, kao i svakodnevnim street varijantama. Ako volite stil Alexe Chung i želite da ga isprobate, eto haljine od koje možete početi.

Topshop

Haljina-košulja

Kada pomislimo na haljinu-košulju, obično nam misli odlutaju do Brigitte Bardot i filma iz 1956. godine, God Created Woman. Dakle, ako je Bardot odobrila ovaj model, o čemu još treba da pričamo? Nabacite kul kaiš i razbarušenu tek-sam-ustala frizuru i to je to. (Pogledajte još saveta kako da nosite haljinu-košulju)

Acne

Haljina-spavaćica

Naravno, filmska zvezda dvadesetih godina Jean Harlow naterala nas je da se zaljubimo u ove jednostavne krojeve inspirisane negližeom. I ne iznenađuje nas da je gotovo svaka generacija pronašla mesto ovakvom modelu, uključujući Kate Moss devedesetih i Rihannu u uktuelnom trenutku. Kombinujte ih u grandž fazonu uz par kožnih čizama na pertlanje i tamno crveni karmin.

Pixie Market

Večernja toaleta

Možda se nećete često naći u prilici da je obučete, ali ipak, klasična elegantna toaleta, sa krojem u stilu repa sirene, zauvek će ostati u trendu.

BCBGMAXAZRIA